30. syyskuuta 2014

Agilityn alkeiskurssi, 3. kerta + vastuuvuoropäivä rally-tokotreeneissä

Agilityn alkeiskurssin 3. kerta oli siis perjantaina. Harjoittelimme useaa uutta estettä: umpiputkea, muuria, pituusestettä sekä rengasta. Kaikki edellämainitut olivat siis Lunalle ihan uusia tuttavuuksia. Tehtävä, jota teimme sitten ilman kouluttajan neuvoja, oli sarja, jossa oli putki, este ja vielä putki. 
Aloitimme umpiputkesta. Luna meni sitä alusta asti tosi hyvin, eikä arastellut lainkaan! Oletin, että sen kanssa olisi suuria vaikeuksia, mutta ei. Ja sehän on tietenkin vain hyvä asia! 
Seuraavaksi muuri. Sitäkin Luna meni ihan tosi hyvin, ihan kuten normaaleitakin esteitä. Ei minkäänlaisia ongelmia. 
Sitten rengas. Se osoittautui Lunalle ongelmalliseksi, aivan kuten oletinkin. Se ei suostunut hyppäämään siitä läpi kertaakaan, vaikka aika pitkään kouluttajan kanssa yritimme erilaisia tekniikoita käyttäen, Luna vaan sujahti renkaan alta. :D Sain sitten sellaisen harjoitusrenkaan, jolla harjoittelin, ja siitä Luna meni kyllä ihan hyvin läpi. Kouluttaja sanoi, että se on ihan normaalia, että näin alussa varsinkin ihan pienet koirat eivät suostu hyppäämään renkaasta, vaan menevät juurikin alta tai sivulta läpi. Jätimme sen hautumaan ja ensi kerralla (joka on muuten jo huomenna, kun se siirtyi perjantailta keskiviikolle) uutta yritystä! 
Sitten oli pituuseste. Nyt ekalla kerralla se ei ollut vielä kovinkaan pitkä. Sekin este sujui ongelmitta.
Putki-este-putki -sarja sujui melko hyvin myös. Aluksi otin muutaman kerran vain este-putki sarjaa ja muistuttelin sitä Lunalle mieleen. Oikein kivasti se sitä meni, joten vähän ajan päästä päätin kokeilla kokonaista putki-este-putki sarjaa. Luna meni senkin muutaman kerran puhtaasti!
Huomenna on luvassa pujottelua... :D Enpä tiedä kuinka se alkaa sujumaan. Ollaan me joskus ammoisina aikoina pujottelua aksakepeillä harjoiteltu, mutta siitä on kyllä oikeasti niin pitkä aika että taidot ovat varmasti ruostuneet. 

Sunnuntain rally-tokotreeneissä oli mun vastuuvuoropäivä. Suunnittelin kolme erilaista lyhyttä rataa, joista kaksi oli alokasluokan ratoja ja yksi rata oli sellainen, jossa oli avoimen, voittajan ja mestarin kylttejä. Ratojen lisäksi suunnittelin rastitehtäväksi putken. Sitä sai siis jokainen vapaasti harjoitella. Toisille putki oli tuttu ihan rally-tokosta, toisilla oli agilitytaustaa ja joillekin putki oli täysin uusi tuttavuus. Putkihan on rally-tokossa vasta mestariluokassa, joten sitä ei tule meidän treeneissä kovin usein harjoiteltua. Ajattelin kuitenkin, että hyvähän sitä on välillä muistutella mieleen. Sitä paitsi, useimmat koirista rakastaa putkea, niinpä se oli oikea treenien piristys! 
Kokeilimme sunnuntain treeneissä myös jotain ihan uutta, mitä emme ole ennen kokeilleet. Rallykisoissahan voi olla spiraalissa/pujottelussa tötteröiden sijasta vaikka ihmisiä, joten kokeilimme miten se sujuisi. Tehtävänä oli siis tehdä spiraali vasemmalle juosten. Ensin "ihmistötteröt" vain seisoivat paikallaan. Jos se sujui, niin menimme toisen kerran saman, mutta sillä erolla, että nyt nämä "ihmistötteröt" aiheuttivat häiriötä mm. tömistelemällä, heilumalla, kutsumalla koiraa, yms. Minulta ja Lunalta sujui tosi hyvin, Luna ei kiinnittänyt häriötekijöihin ollenkaan huomiota, vaan piti koko ajan ihan mahtavan kontaktin muhun. Mun huipputyttö! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)