7. syyskuuta 2014

Rally-tokon hallikauden korkkaus

Tänään alkoi meillä rally-tokon parissa talvikausi, eli oli ekat hallitreenit. Mä tykkään hallissa treenaamisesta niin paljon enemmän, kun pohja on aina hyvässä kunnossa, eikä haittaa vaikka ulkona olisi huono sää. Luna myös tekee kaiken paljon paremmin hallissa (vaikka sitä suuremmalla syyllähän pitäisi treenata enemmän ulkona...). Mutta kesäkaudella treenaaminen yleensä muutenkin jää vähän laiskaksi huonojen säiden ja muiden kesälomareissujen takia.
Meillä on kahden viikon päästä ihan ensimmäiset viralliset rally-tokokisat Joensuussa ja niitä varten ollaan nyt treenattu ongelmakohtia ihan vakavasti. Lunan suuri ongelma on tällä hetkellä/edelleen se, että se ns. sekottaa istumisen ja maahanmenon, tekee niitä ihan miten sattuu... Tai siis ennakoi. Äänenpaino ja käskyt ovat siis ihan erilaisia ja se on ennen osannut kummankin liikkeen ihan moitteettomasti, joten kyse ei voi olla siitä että se ei vaan yhtäkkiä enää osaisi. Olen treenannut ongelmaa pois tekemällä melko pitkiä toistoja istu ja maahan-käskyjä, täysin satunnaisessa järjestyksessä. Edelleen se koettaa aika paljon ennakoida, mutta olen huomannut vähän parannusta asiassa. 
Muita ongelmia meillä ei tällä hetkellä ole ALOn liikkeitä koskien. Eniten mua mietityttää se, miten Lunan hermot tulee kestämään kisoissa, sillä Luna yleensäkin on todella herkkä häiriötekijöille. Kisat ovat onneksi hallissa ja hallissa Luna keskittyy aina paljon paremmin, eikä ota häiriötä läheskään niin pahasti.
Omien hermojen suhteen mua ei pelota. En usko että kisoissa jännitän paljoakaan, sillä kaikenlaisissa kilpailukehissä on tullut niin paljon pyörittyä. Ja aina kisakentällä tulee sellainen olotila, ettei siinä tunne mitään jännitystä tai mitään, eikä ketään muuta ympärillä, ainoa, mitä sillä hetkellä on olemassa, on sinä ja koira. Vaan te, kahdestaan siellä kentällä, tekemässä sitä suoritusta. Mutta toki varmasti tietämättäni jännitän jonkin verran, ja Luna tietenkin aistii sen heti ja reagoi siihen... Toisaalta pieni jännitys on aina ihan hyvä juttu, mutta toisaalta, voi miten paljon helpompaa kaikki voisikaan olla tässä lajissa, jos ihminen ei osaisi jännittää! 
Tänään treenien teemana oli koiran takapään käyttäminen, sekä oikealla että vasemalla puolella. Vastuuvuorolainen oli tehnyt kaksi lyhyttä rataa ja pari rastitehtävää. Keskityin Lunan kanssa lähinnä vain vasemmalla treenaamiseen, koska se on paljon ajankohtaisempi meillä ja paljon hyödyllisempää myös kisoja ajatellen.
Luna oli tänään todella innokkaalla ja energisellä tuulella, mikä on vain hyvästä. Silloin Luna kylläkin sählää vähäsen, mutta sähläys on silti mielestäni parempi kuin väsynyt ja epäkiinnostunut koira. Meidän treeniaika on aina tunnin verran, jonka jälkeen alkeisryhmällä on myös tunti aikaa treenata, mutta tänään jäätiin sitten vähän auttelemaan alkeisia ja mittaamaan hallia meidän tulevia kisoja varten.
Tämä postaus oli nyt vähän tälläistä pohdintaa tämän päivän treeneistä ja tulevista kisoista. En usko, että tulen kuitenkaan joka viikko tänne postailemaan treeneistä. En ole koskaan ennenkään kirjoitellut niistä (tosin ennen postailu täällä oli muutenkin aika paljon epäaktiivisempaa, mutta...). Kurssit tms. on sitten erikseen, kun ne eivät ole "jatkuvia". Kuitenkin, varmasti silloin tällöin tulee kirjoitettua jotakin myös rally-tokotreeneistä, etenkin omilla vastuuvuorokerroilla.

#treeniselfie :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)