24. syyskuuta 2014

Rally-tokokisat Joensuu 20.9.2014

Ekat viralliset rally-tokokisat menestyksekkäästi ohi! Lauantaina olimme siis Joensuussa POKS:in järjestämissä kisoissa. Kisat oli kyllä tosi hyvin järjestetty, siitä joensuulaiselle iso plussa! Meidän pitää ottaa mallia ja järjestää omat kisat lokakuussa yhtä hyvin. 
Joensuuhun menin kaverini kyydillä, ja Luna matkusti takapenkillä turvavyövaljaissa, kun kaverini nöffit olivat takakontissa. Matka sujui kaikin puolin rattoisasti.
Perillä olimme hyvissä ajoin. Ensin menin ilmoittautumaan, ostin uuden kilpailukirjan ja täytin sen, sitten kävin Lunan kanssa vielä siruntarkastuksessa ja mittauksessa.
Ennen rataantutustumista ehdin käyttää Lunan ihan hyvänpituisella lenkillä, ja treenasin sen kanssa ihan pikkuisen muutamia liikkeitä. Sitten jätin Lunan autoon rauhoittumaan ja menin itse katsomaan kisaajien suorituksia, kun siellä jo alokasluokan eka ryhmä oli kovaa vauhtia menossa.
Jonkin ajan kuluttua alkoi meidän rataantutustuminen. Rata oli melko selvä ja helppo, yksi pirulainen radalta kuitenkin löytyi: käännös ja pujottelu juosten. 

   
Me tosiaan startattiin ihan alokkaan loppupäässä. Lähtönumeromme oli 40, ja alokkaassa oli 42 kisaajaa. Ratasuoritus meni ihan hyvin. Luna otti häiriötä yleisöstä joo, mutta välillä pieniä pätkiä se seurasi niin nätisti että! Ja se on jo todella suurta edistystä meille. Kahdella kyltillä tein aivan tyhmät ja turhat virheet itse, kun annoin Lunan mennä edelleni niin kovasti, ja sitten jouduimme tekemään tehtävän sen suorituspaikan ulkopuolella ---> ratavirhe, josta -10p. Jos olisin itse ollut huolellisempi, niin olisimme voineet välttää -20 pisteen menetyksen. Mutta ensi kisoissa viisaammin! Loput virheemme olivat sitten sellaisia pieniä 1-3p virheitä kuten vino asento ja puutteellinen yhteistyö.
Ekan -10p menetimme ensimmäisellä tehtäväkyltillä. Myös viime mölleissä tyrimme ensimmäisen kyltin. Ehkäpä ensimmäinen tehtävä on se, jossa aina hermoilen, ja sen takia se menee aina niin pieleen.

HUOM! VIDEO MEIDÄN KISASUORITUKSESTA TULOSSA MYÖHEMMIN! Lisään sen tähän postaukseen, kunhan saan videon itselleni joskus ensi viikolla. 

Radan jälkeen loppuverryttelin Lunan ja vein sen sitten autoon lepäämään. Sitten vain palkintojenjakoa odottelemaan ja jännittelemään saatiinko hyväksytty tulos. Minua kieltämättä vähän pelotti, että olimmeko saaneet riittävästi pisteitä. Kun pääsin halliin takaisin, pisteemme olivat tulleet jo ilmoitustaululle: minä ja Luna saimme 72 pistettä ---> ALO1!! Huh huh, voi sitä helpotuksen ja onnellisuuden tunnetta silloin! Olin niin onnellinen, että meinasin alkaa itkemään. :D Eihän 72/100 pistettä sinänsä mikään paras tulos ole, mutta mä olin jo ehtinyt tottumaan hylkyihin rallykisoissa... Joten 72p tuntuu lottovoitolta! ALO1:stähän me lähdettiin Joensuuhun hakemaan, ja sen me myös sieltä haimme! Koko loppupäivän oli tosi hyvä fiilis. 
Arvostelulomakkeessa tuomarin kommenttejen kohdalla luki: "Tarmokas pikkukaveri. Hauskannäköistä menoa. Hyvin kannustettu." Tuomarina toimi Tytti Lintenhofer.


AVO alkoi pian alokkaan jälkeen. Katsoin ja videoin luokan, joka olikin ihan kuopiolaisten dominointia. KPSH:n porukka oli kyllä ihan liekeissä! Minun ja Lunan lisäksi kisaamassa lauantaina oli viisi koirakkoa KPSH:sta, ja kaikille hyväksytyt tulokset (sekä sijoitukset AVO:ssa kisanneille). Vietiin Pohjois-Karjalaan ihan hyvä kuva kuopiolaisesta rallyosaamisesta. ;)
Paikalle tuli iltapäivällä pari toimittajaa, jotka tekivät Karjalaiseen juttua koiraharrastuksesta. He kuvasivat meitä kuopiolaisia aika paljon, ja voin sanoa että ei se valokuvamallina oleminen ole niin helppoa! Joka tapauksessa, sunnuntain Karjalaisessa oli sitten juttu niistä kisoista ja kuva meidän porukasta oikein nimien kera. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)