20. syyskuuta 2014

Agilityn alkeiskurssi, 2. kerta

Tänään (tai siis periaatteessa eilen, kun vuorokausi on näköjään ehtinyt jossain välissä vaihtumaan :D) oli agin alkeiskurssin toinen kerta. Tämän kerran teemana oli hyppyesteet sekä uutena esteenä putki.
Lunalle ja minulle putki onkin ennestään ihan tuttu, joten emme tehneet ihan alkeisjuttuja, vaan vähän haastavampaa. Tekniikkana oli siis sellainen, että annoin kouluttajalle palkkausalustan ja nameja, ja kouluttaja meni sinne putken toiselle puolelle palkkausalustan kanssa. Mun tehtävänä oli lähettää Luna putkelle käskyllä (joka on meillä "putkeen").
Putki oli heti alussa melkein täyspitkä, ja lähetin Lunan putkeen aika kaukaa. Se sujui muuten tosi hyvin, mutta meidän ekalla vuorolla Luna otti todella paljon häiriötä kaikesta mahdollisesta. Onneksi seuraavilla vuoroilla Luna oli unohtanut ne, ja keskittyi jo paljon paremmin pelkästään siihen agilityyn. Meidän viimeisellä vuorolla putki oli jo ihan täyspitkä, ja lähetin Lunan putkeen ihan kentän toiselta laidalta. Matka putkelle oli pitkä, ja välillä Luna vähän harhaili siinä matkalla. Kouluttaja sanoi, että se ei haittaa, ja se on melko normaalia näin alussa. Muutama virheetön suoritus mahtui kyllä mukaan myös!
Koska kurssilla on myös muutama muu koirakko, niin luonnollisesti kouluttaja ei voi koko ajan neuvoa kaikkia, vaan meillä on siis vuorot, jolloin saamme kouluttajan opastusta. Muuna aikana on erilaisia itsenäisiä tehtäviä. Tänään tehtävänä oli neljän esteen sarja. Tätä harjoittelimme samalla tavalla kuin yhden ja kahden esteen sarjaa ensimmäisellä kurssikerralla, ja kuten putkea tällä kerralla: kurssikaverini meni palkkausalustan kanssa esteen toiselle puolelle. 
Ensin otin Lunan kanssa ihan sitä yksinkertaisinta vaihtoehtoa, eli yhden esteen sarjaa. Kun se sujui, siirryin kahden esteen sarjaan, ja kun se sujui, niin sitten kolmen esteen sarjaan. Kolmen esteen sarjakin sujui suurimmaksi osaksi tosi kivasti meiltä, joten päätin kokeilla neljän esteen sarjaa. Se tuotti jonkin verran vaikeuksia, mutta pari kertaa Luna meni sen kyllä virheettömästi! Ja päätin harjoituksen aina tietenkin hyvin meneesseen, virheettömään suoritukseen, enkä epäonnistumiseen.
Olen tosi tyytyväinen Lunan tekemiseen tälläkin kerralla. Se meni putkeen yhtä innokaasti pomppien kuin aina. Ehkä vähän liiankin innokkaasti, sillä se pääsi välillä juoksemaan putkea edestakaisin... Sehän on huono juttu, mutta kun Luna on niin hirmuisen vikkelä, vaikka sillä onkin tappijalat, että valitettavasti sellaista pääsee joskus käymään. :D
Ensi kerralla kurssilla on luvassa kuulemma mm. muuri. Jännää, se onkin meille ihan uusi tuttavuus!

Kuvahan ei millään tavalla agilityyn liity, mutta en halunnut taas ihan kuvatonta postausta. Kevennykseksi siis kuva Lunasta poseeraamassa roskaruoan kanssa. Eiku...

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)