3. elokuuta 2014

Sawo Show 2014

Upea koiraviikonloppu Kuopiossa on nyt ohitse! Kolme päivää, kolme näyttelyä, toinen toistaan kauniimpia koiria.
Itselläni tosin näyttelyviikonloppu alkoi jo torstaina, töiden merkeissä. Olin raviradalla rakentamassa rokotustarkkien telttoja, kehätelttoja sun muuta. Raskastahan se oli siinä kuumuudessa, mutta onneksi oli tukena ihan mahtava KPSH:n talkooporukka.

PERJANTAI 1.8

Isäni heitti minut, pikkusiskoni ja koirat raviradalle. Oli vähän vaikea siskon kanssa saada sitten kaikki tavarat raahattua ensin rokotustarkkien läpi ja sitten kehän laidalle, mutta selvittiin. Pystytettiin teltta rauhalliselle paikalle, aika lähelle mäykkykehää. 
Oltiin paikalla monta tuntia ennen mäykkykehän alkua. Ehdittiin vähän kierrellä myyntikojuilla, mutta ei lopulta ostettu muuta kuin pehmikset. :D 
Lk. kääpiömäykkyjä oli ilmoitettu yhteensä 15, tosin yksi oli poissa. Lyylin lisäksi junioriluokassa oli toinen koira. Lyyli käyttäytyi tosi mallikkaasti myös pöydällä, ja arvostelussakin lukee "very nice temperament". Se on jännä, miten välillä Lyyli arastelee pöytää hirmuisesti ja välillä se on siinä niin nätisti! 
Lyyli sai ERI:n, voitti junnuluokan sekä sai SA:n. Kehän jälkeen juoksin teltalle vaihtamaan koiraa, onneksi välissä oli pari luokkaa, niin ei mikään hirveä kiire ollut. Luna oli ainoa käyttöluokassa. Luna esiintyi oikein kauniisti, tuloksena ERI1 ja SA. 
Paras narttu -kehässä siskoni esitti Lunan ja minä esitin Lyylin. Koiria oli PN-kehässä seitsemän. Luna ei enää PN-kehässä sijoittunut, mutta Lyyli oli PN4 kera varasertin!! Tuomarina lk. kääpiöillä oli Wim Wellens, Alankomaista.

Lyyli (Awakuuntytär) 
"15 months. Very feminine & typical young bitch. Excellent head & body proportions. Nice keen expression. Complete scissors bite. Correct angulations. Good forechest, breast bone & sprung of ribs. Moves very well. Very nice temperament." JUN ERI JUK1 SA PN4 VARASERT.

Luna (FI MVA Te-Biit's Uniriepu)
"5 years. Typical bitch. Very feminine head but would prefer stronger muzzle. Keen expression. Complete scissors bite. Good neck & shoulders & breast bone. Good top- & underline. Correct angulations. Topline could be more level on the move. Good temperament." KÄY ERI KÄK1 SA.
LAUANTAI 2.8

Lauantaina meiltä oli kehässä vain Lyyli. Lk. kääpiöitä oli lauantaille ilmoitettu 11. 
Junioriluokassa oli taas yksi toinen koira Lyylin lisäksi. Lyyli sai ERI:n ja SA:n, ja käyttäytyi oikein hienosti kehässä, myös pöydällä. Toinenkin junnuluokan koira sai ERI:n ja SA:n. Tällä kertaa se toinen koira voitti junnuluokan ja Lyyli tuli toiseksi.
Vain kolme narttua saivat SA:n, eli PN-kehässä oli vain kolme koiraa. Lyyli oli PN3 ja sai taas varasertin!
Olin myös ilmoittautunut junior handleriin, mikä ei ole yhtään hyvä idea jos on koiria myös rotukehässä... :D Piirinmestaruuskisaan en ehtinyt, mutta normikisaan ehdin. JH-kehän laidalla tuli nähtyä monia kavereita, joita en ole pitkään aikaan nähnyt! Tuomari oli hyvin hidas, joten saatiin odotella todella pitkään. Hyvässä seurassa ei onneksi ehtinyt tulla tylsää! ;) Kerettiin siinä omaa vuoroa odotellessa tehdä vaikka mitä, nimittäin rally-tokoiltiin muun muassa. Yhdellä kaverillani on videolla, kun Lilla ja Tico (tästä pääset Ticon blogiin) peruuttavat vierekkäin. :D Aww, se oli niin söpön näköistä! Katsotaan, jos saisin sen videon jossain vaiheessa itselleni ja tänne.
Ennen JH-kehää myös eräs pikkupoika (n. 5v) tuli sanomaan mulle että "mä haluan kuljettaa tuota koiraa" tms. No, annoin sille Lillan ja siinä se kuljetteli sitä pitkin poikin BIS-kehässä. Lilla oli vähän ihmeissään, kun näyttelyhihnan päässä oli pikkupoika. Olivat kyllä hirmu suloisia yhdessä!
Mutta sitten vähän analyysiä meidän JH suorituksesta. Suoraan sanoen meni päin mäntyä. :D Lilla oli ihan väsynyt (mikä on todellakin ymmärrettävää) ja laukkasi melkein koko ajan. Sen lisäksi se seisoi ihan kyyryssä ja namitkin pääsivät loppumaan. Mutta jos suorituksesta etsitään jotain positiivista, niin pöydällä meillä sentään meni tosi hyvin! Arvostelulomakkeessa jokainen kohta oli kaikesta huolimatta erinomaista, ja päästiin jopa 7 parhaan joukkoon 20 kilpailijasta. Meinasin tiputtaa siinä vaiheessa silmät päästäni, kun tuomari kutsui meidät jatkoon.
Tuomari vaihdatti jatkoon päässeiden kesken koiria, minä sain suomenajokoirapoika Nikon. Suomenajokoira on mulle ihan uusi rotu, mutta selvisin kuitenkin.
Tämän jälkeen tuomari tiputti vielä kaksi kisaajaa, ja me tiputtiin, ei tullut kovin yllätyksenä. :D Voin olla tosi tyytyväinen Lillaan, se käyttäytyi niin ihanasti ja teki parhaansa, kuten aina. Ei riitä sanat sanomaan kuinka ylpeä olen tuosta mun vaavista. ♥
Tuomarina lk. kääpiömäykyillä oli Dick Rutten, Alankomaista ja junior handlerissa tuomarina oli Eija Airaksinen. 

Lyyli (Awakuuntytär) 
"15 months. Excellent black & tan female. Excellent type. Good size. Nice head. A bit round eye. Correct scissors bite. Good body. Excellent forechest. Beautiful coat. Very good mover." JUN ERI JUK2 SA PN3 VARASERT.


SUNNUNTAI 3.8 

Olin sunnuntaina taas töissä, rokotustarkissa. Ei ollut onneksi kovin kiireistä, sillä useimmat olivat tarkastaneet kaikki rokotukset jo perjantaina tai lauantaina. 
Puoli yhdentoista aikoihin lähdin Lyylin kanssa valmistautumaan kehään. Lk. kääpiöitä oli 12, ja junioriluokassa oli taas yksi toinen koira Lyylin lisäksi. Lyyli jatkoi nätisti esiintyen tuttua putkeaan: ERI ja SA. Lyyli myös voitti junioriluokan tänään. 
Paras narttu -kehässä oli kuusi koiraa. Tuomari tiputti kaksi pois, Lyyli oli edelleen jatkossa! Tulos lopulta PN4. Tuomarina oli Tino Pehar, Kroatiasta.  

Lyyli (Awakuuntytär) 
"15 months. Medium strong bones. Feminine head. Good expression. Good front. Should move with a little more drive." JUN ERI JUK1 SA PN4.
PN-kehä

Sunnuntaina kerkesin kierrellä myyntikojuilla ihan kunnolla. Ostin koirille korvapaloja tms. luita (en muista enää kunnolla).
Törmäsin myös ihan mahtavaan pipoon, jota en voinut olla ostamatta! Se tulee varmasti olemaan kovassa käytössä talvitreenikauden alettua. :D Tuon Sawo Show -pipon sain ilmaiseksi, kun olin talkoilemassa. Sitäkin tulee varmasti käytettyä.


Kaikilta osin viikonloppu oli kerta kaikkiaan ihan mahtava. Tulostenkin osalta meni hienosti ja yli odotusteni. Lyyli kisasi kovassa seurassa, sijoittuen joka päivä PN-kehässä. Lunakin kävi hakemassa SA:n, eli ei missään tapauksessa huonosti.
Paljon kiitoksia kaikille seuralaisille, jotka teitte tästä viikonlopusta vieläkin paremman! Sawo Show on aina yhtä upea koiratapahtuma, elokuussa 2016 nähdään taas.

4 kommenttia:

 1. Oispas nyt ollu niitä oikeita, eikä vara! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, niinpä! :D Mutta eipä meillä hengenhätä ole, vaikka ei sertejä tänä viikonloppuna saatukaan, kun Lyylillä ne tarvittavat kuitenkin on jo kasassa!

   Poista
 2. Onnee! :) Ihan paras toi 'kouluta ite paremmin' pipo xD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)