23. elokuuta 2014

Ruokamerkin vaihtoa

Luna, Lilla ja Lyyli ovat syöneet tähän asti koko ikänsä Royal Caninin mäyräkoiraruokaa. Se on sopinut hyvin kaikille. Turkki ja iho ovat voineet hyvin ja on se näyttänyt maistuvankin. 
Nyt kuitenkin tässä ihan viime aikoina Lilla on hirveästi rapsutellut itseään kainaloista ja korvista, ja ne ovat olleet ärtyneen näköisiä. Epäilys on, että syy on ruoassa, joten nyt on kokeilussa uusi ruokamerkki. 
Ruokamerkki on nimeltään Barking Heads ja makuna meillä on kalkkuna. Suurin syy juuri tämän merkin valintaan on se, että siinä ei ole ollenkaan viljaa. Viljahan on ihan tarpeetonta koiralle, ja silti sitä esim. RC:n ruoissa on todella paljon.... Tämä ruoka vaikuttaa kyllä muutenkin oikein hyvältä, kalkkunaa on 50%, eikä ruokaan ole lisätty keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita.


Uutta ruokaa olemme syöttäneet nyt muutaman päivän ajan. Toki siirtyminen pitää tehdä hiljattain, ei suoraan voi siirtyä uuteen ruokaan. Lunalla on vähän ollut maha löysällä, mutta muiden mahat eivät ole reagoineet mitenkään. 
Olemme myös viimeaikoina osittain siirtyneet barffaamaan. Koirat saavat ruoan aina kolme kertaa päivässä (ollaan todettu että meillä se kolme kertaa on paras, annokset ovat tietenkin pieniä). Aamuruoalla annetaan pelkkää raakaruokaa ja päivä- ja iltaruoalla sitten pelkkiä raksuja.Mä itse henkilökohtaisesti olen barffauksen kannalla ja varmasti tulevan koiran kanssa ainakin osittain barffaan ihan alusta asti. Onhan se kalliimpaa kuin raksut ym., mutta jos haluaa koirallensa parasta niin kyllä siitä mukisematta maksaa enemmän. 
Tästä ruoasta on nyt aika isot odotukset, toivon todella että Lillan oireet lähtevät! Jos ei, niin sitten pitää käydä ell. selvittämässä mistä on kyse. Kirjoittelen varmaankin tänne blogin puolelle myöhemmin meidän kokemuksia tästä ruoasta.

Lilla lähettää terveisiä blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)