12. elokuuta 2014

FCI World Dog Show 2014

Monen vuoden odotus on ohi! WDS oli ehdottomasti yhtä upea tapahtuma kuin odotinkin! Kannatti todellakin maksaa kallis ilmoittautumismaksu, kehässä käyminen oli sen arvoista. 
Lähdimme Helsinkiin jo tiistaina 5.8 ja kotiin palasimme lauantaina 9.8. Reissu oli siis melko pitkä, kerkesin shoppailla, käydä Linnanmäellä ja muuta mukavaa.
Perjantaina 8.8 aamulla suuntasin äitini, kummitätini ja tietenkin Lyylin kanssa lähijunalla Tikkurilasta kohti Pasilaa. Se oli Lyylin ensimmäinen junamatka, mutta se sujui oikein hyvin.

Junan saapumista odotellessa...

Perillä messarissa olimme joskus 10 aikoihin. Silloin olivat menossa junnu-urokset. Katselin uroksia jonkin aikaa, mutta sitten kaverini Elina tuli käymään mäykkykehällä ja päätin lähteä hänen kanssaan vähän kiertelemään kojuilla (joita oli todella paljon!). Kierreltiin vähän aikaa, mutten vielä siinä vaiheessa ostanut mitään. Sitten jätin Elinan vielä kiertelemään kojuja, ja lähdin itse takaisin mäykkykehälle. 




Lk. kääpiömäyräkoiria oli yhteensä 96, suurin osa Suomesta ja Venäjältä. Lisäksi oli useita muista Pohjoismaista ja Virosta, sekä muutamia Espanjasta, USA:sta ja Etelä-Koreasta. 
Nrttujen junioriluokassa oli 18 koiraa. Ensin tuomari pyysi koirat yhdessä ympäri ja sitten oli yksityisarvostelut. Lyyli oli vähän epävarmempi kuin yleensä, johtuu varmastikin siitä että Lyyli ei ole tottunut isoihin hallinäyttelyiyin ja väkeäkin oli todella paljon. Mutta se oli todella hyvää treeniä. 
Lyyli sai ERI:n. Maailman Voittajassahan ei SA:ta jaeta ollenkaan, kun noudatetaan FCI:n sääntöjä.
Kun tuomari oli saanut arvosteltua kaikki koirat, kaikki ERI:n saaneet menivät taas kehään. Siitä hän valitsi joitakin junnuja jatkoon. Meitä ei valittu, joten sain hakea arvostelun sitten heti. Katsoin toki luokan loppuun siinä samalla, kun tutkailin arvostelua. Kaikki, jotka sijoittuivat, olivat venäläisiä. Mutta olivatpahan kauniita, ei voi muuta sanoa!!!

 
Ihana uusi numerolapunpidike!

Katsoin myös muut narttujen luokat loppuun, ja sitten parhaan nartun valinnan. Lopuksi oli rotunsa parhaan, eli maailman kauneimman lk. kääpiömäykyn valinta. Vastassa olivat venäläinen junnunarttu ja norjalainen valiouros. Tuomari valitsi lopulta nartusta maailman kauneimman!! Katselin myös kasvattajaluokan, voitto meni jälleen Venäjälle.
Olen kyllä todella tyytyväinen Lyylin ERI:in! Vähän jännitti että mitä sieltä tulisi. Tuomarinahan lk. kääpiömäykyillä oli todella arvostettu mäyräkoirakasvattaja Kanadasta, Mark Houston-McMillan.
Mäykkyjen jälkeen kävimme syömässä, jonka jälkeen kiertelimme pitkään kojuilla ennen pois lähtöä. Tuli tuhlaitua aika reilusti, voi voi tätä materialismionnellisuutta! :D Ostin mm. koirille hirvennahkaluita, vinkulelun, USA:n lippu-kuvioisen makuualustan koirille huoneeseeni, mäyräkoira-aiheisen numerolapunpidikkeen (joka on siis tuossa ylemmässä kuvassa), sekä koirien EU-passeihin SKL:n kojulta suojakannet.

Lyyli (Awakuuntytär)
"Good type. Good head. Good length of ribbing. Moves freely. Would prefer a straighter front. Moves toeing in on the rear." JUN ERI







Nyt onkin sitten tältä vuodelta näyttelyt ohi, ja nyt loppuvuonna keskitytään täysillä rally-tokoon ja agilityyn.
Ensi vuodelle kylläkin olen vähän jo innostuksissani näyttelyitä katsellut. Lyylin kanssa luvassa valiosertin metsästystä, kunhan se täyttää huhtikuun lopulla 2v. Mahdollisesti myös Lilla saattaa pyöriä muutamissa kehissä ensi vuonna!

2 kommenttia:

  1. Ihana Lyyli <3 Hyvä että neiti osasi matkustaa mallikkaasti junassa :D On se kaunis ja söötti :DD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)