31. elokuuta 2014

Rally-tokoviikonloppu 30.-31.8.2014


Järjestimme tänä viikonloppuna KPSH:n rally-tokoporukan oman toiminta/koulutusviikonlopun, Haukkumajalla Maaningalla. 
Lauantaina kaverini tuli hakemaan minua ja Lunaa noin puoli 12 maissa ja perillä Maaningalla olimme 12 aikoihin. Keiteltiin siinä majalla kahvia ja odoteltiin että kaikki ryhmäläiset saapuisivat paikalle. Kun kaikki olivat paikalla, aloitimme yleiskokouksen. 
Kokouksessa ensimmäinen asia oli uuden lajitoimikunnan päättäminen. Minulle annettiin myös pesti, sillä minut nimitettiin tarvikevastaavaksi. Vastaan siis ainakin vuoden eteenpäin palkintojen hankkimisesta aina kaikkiin tapahtumiin, jotka järjestämme. 
Toinen tärkeä asia, joita käsittelimme, oli hallikauden ryhmäpaikkojen jako. Hallikausihan alkaa syyskuun alussa, eli huomenna. Meitä rally-tokolaisia on KPSH:ssa 20. Tällä hetkellä meitä onkin aika maksimimäärä. Jos on enemmän harrastajia, niin kaikkien kunnolla tunteminen yms. on aina hankalampaa, ja porukan yhteishenki on silloin luonnollisesti huonompi. Tällä hetkellä meidän porukalla on ihan mahtava yhteishenki, ja haluamme säilyttää sen samanlaisena! Mutta kuitenkin, takaisin asiaan. Meillä on kolme treeniryhmää: Yksi on alkeisille (juuri alkeiskurssin suorittaneille) jossa on kuusi koirakkoa, toinen on vakavasti kisoihin tähtääville/kisaajille jossa on myös kuusi koirakkoa ja kolmas on ei-niin-kisoihin-tähtääville/harrastelijoille jossa on kahdeksan koirakkoa. Olen Lunan kanssa tuossa kisaajien ryhmässä, ja meidän treenivuoroksi tuli sunnuntaiaamupäivä. 
Yllämainittujen asioiden lisäksi käsittelimme muutamia muita asioita, kuten ensi vuoden budjettia ja suunnitelmia, yms. Kun saimme kokouksen päätettyä, alkoi "hubailuskabailut". Ensin toki söimme ja lähdimme sitten pitkälle lenkille Maaningan upeisiin lenkkimaastoihin. Koirat saivat juoksennella yhdessä vapaana, voi sitä riemua! Lunakin innostui vähän juoksemaan muiden kanssa, kun yleensä se seuraa mua ihan mun jaloissa kuin varjo."Hubailuskabailussa" oli kaksi lajia: koiramölkky ja esineviesti. Sen lisäksi yhdellä rastilla oli vapaasti kokeiltavissa tasapainolauta. Jaoimme koirakot joukkueisiin. Minä ja Luna olimme joukkueessa, jossa meidän lisäksi oli kultsu ja nöffi.
Aloitimme koiramölkyllä. Siinä oli siis ideana se, että ohjaaja lähetti paalulta koiran mölkkypalikoiden luokse, jotka koiran täytyisi kaataa vartalollaan. Aikaa oli minuutti, ja kaadettujen palikoiden yhteispistemäärä laskettiin ajan loputtua. Meillä se tuotti hieman vaikeuksia, sillä ne palikathan ovat Lunan kokoisia... Otettiin kaksi kierrosta, ekalla Luna ei kaatanut yhtään, mutta tokalla jopa kaksi! Jee!!! Meidän joukkue teki hyvin, mutta voittoon se ei riittänyt. :D
Seuraava laji oli siis esineviesti. Koiran täytyi noutaa alueen sisältä leluja. Aikaa oli 2 minuuttia per koirakko, ja mitä enemmän leluja siinä ajassa koira sai noudettua, sitä parempi. Minulta ja Lunalta ei tämä(kään) laji ihan sujunut... :D Lunaa kun ei lelut oikeastaan vähempääkään kiinnosta, niin ei se sitten noutanut mitään, katsoi vain minua sellaisella ilmeellä että: "ootko oikeasti ihan tosissas että hakisin tollasia sulle". Meidän joukkue voitti kuitenkin koko tehtävän, Mörkö-kultsun ansiosta, joka oli ihan huikea noutaja!!! Tälläinen skabailu oli todella hyvä idea, hauskuutta ei puuttunut!!

Meidän kisajoukkue: Luna, Sami-nöffi ja Mörkö-kultsu

Koiramölkkyä

Seuraavaksi oli vuorossa makkaroiden paistoa takassa. Koirat tietenkin kerjäsivät vesi kielellä vieressä... Ilta kului rupatellessa ja rentoutuessa. Saunassakin tuli käytyä ja koirat (luonnollisesti) olivat mukana. Luna nautiskeli tyytyväisenä sylissäni saunan kuumuudesta. Nukkumaan aloimme joskus 11 jälkeen, eli hyvissä ajoin, jotta olisimme virkeinä sunnuntain haasteet kohdatessamme.
Luna nukkui syvällä makuupussini sisällä, ja yö sujui rauhallisesti. Aamulla heräsin puoli 8 aikoihin, kun Luna pyysi ulos. Minna Hillebrand tuli Jyväskylästä kouluttamaan meille voittaja- ja mestariluokan liikkeitä. Minna on myös meillä tuomarina lokakuun kotikisoissa.
Koulutus alkoi klo 10. Ensin harjoittelimme aika pitkään oikealla seuraamista ja koiran takapään käyttöä oikealla. Täytyy myöntää, etten ollut harjoitellut sitä Lunan kanssa ollenkaan aikaisemmin, joten se tuotti meille aluksi ongelmia. Aika nopeasti Luna sen kuitenkin oppi, ja saimmekin kouluttajalta myöhemmin kehuja, että olimme ehkä koko porukan eniten edistynyt pari. 
Kun oikealla seuraaminen ja takapään käyttö oikealla alkoi sujua kaikilta edes jotenkuten, aloimme tekemään liikkeitä. Kävimme kaikki voittaja- ja mestariluokan oikealla tehtävät liikkeet sekä vasemmalla tehtävät haastavat liikkeet läpi. Koulutus oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen, vaikka olemmekin Lunan kanssa vasta alokasluokassa. Mutta tunnen, että koulutuksesta sai myös hyötyä alokasluokan juttuihin, sekä todella todella paljon häiriötreeniä! Aika iso miinus koulutuksessa oli se, että se oli todella pitkä. Aloitimme klo 10 aamupäivällä ja lopetimme iltapäivällä klo 16 jälkeen. Ja teoriaa ei ollut siis periaatteessa ollenkaan, vaan teimme koko ajan liikkeitä käytännössä. Välissä oli toki ruokatauko, mutta sekin kesti vain puolisen tuntia.
Sekä Lunan että minun jaksaminen ja keskittyminen olivat kyllä ihan nollissa koulutuksen loppupuolella... Asiaa ei helpottanut se, että mulla oli todella kipeä olo... Onneksi pahin flunssa iski vasta nyt sunnuntaina, että ylipäänsä pääsin koko toimintaviikonloppuun!!!


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)