28. heinäkuuta 2014

Throwback: Lunan pentuaika

Päätin tehdä tälläisen postauksen Lunan pentuajasta, sillä siitä en ole muistaakseni ikinä täällä blogissa puhunut. Tämä blogikin on aloitettu vuoden 2011 alussa, jolloin Luna on ollut jo 2-vuotias.
Teen luultavasti lähiaikoina samankaltaiset postaukset myös Lillasta ja Lyylistä (ja Leevistä), vaikka niiden pentuaikoina onkin ollut jo tämä blogi pystyssä. 

Olin jo pitkään ronkunut omaa koiraa, ja kun sain vihdoin luvan, meinasin kuolla onnesta! Rotu oli meillä selvillä nopeasti, samoin myös hyvä kenneli. Ennen kuin Luna oli edes syntynyt, kävimme kasvattajan luona juttelemassa.
Kasvattajan luona oli silloin eräs hurmaava puolivuotias uros, joka oli palannut huonosta kodista takaisin kasvattajalle. Jonkin aikaa itse asiassa harkitsimme sitä urosta itsellemme, mutta päätimme lopulta kuitenkin odottaa seuraavaa pentuetta. Varsinkin sukupuoli vaikutti päätökseen, sillä halusimme nartun. Onneksi tämä uroskin pääsi nopeasti hyvään kotiin.
Heti kun saimme kuulla, että kyseiseen kenneliin olisi pentuja tulossa ja narttu oli astutettu, varasimme itsellemme narttupennun. Siitä sitten alkoi ikuisuudelta tuntuva parin kuukauden odotus ja jännitys, syntyykö narttupentua. Onneksemme pentueeseen syntyi kaksi urosta ja yksi narttu! Valinnan vaikeuttakaan ei siis ollut. :D

Luna 2vko. Kuva © Kristiina Ahlberg

Ensimmäisen kerran kävimme katsomassa pentuja neliviikkoisina. Silloin ne lähinnä nukkuivat ja imivät äitinsä nisää, ja olivat ihan mielettömän suloisia! Toisen kerran kun kävimme pentuja katsomassa, ne taisivat olla kuusiviikkoisia.
Kun pennut olivat seitsenviikkoisia, haimme oman palleron kotiimme. Nimi oli silloin jo selvillä. Muistaakseni se taisi olla selvillä jo silloin, kun kävimme pentuja ensimmäisen kerran katsomassa. Nimi Luna oli minun ehdotukseni, en muista enää miten se päähäni pälkähti. Kuitenkin, se nimi oli myös muun perheen mielestä hyvä, eli näin pennusta tuli Luna. 
Luovutuksen yhteydessä saimme kasvattajalta näyttelyhihnan, säkillisen Royal Canin mäykkypenturuokaa sekä hoito-ohjeet. Minulla oli kyllä mukana myös vaaleanpunainen timanttikaulapanta ja hihna, jotka laitoin Lunalle. Matkaa kasvattajan luokse oli vain noin 10 minuuttia, ja se matka sujuikin ihan hyvin ja rauhallisesti.
 
Luna 7vko

En yhtään muista, miten ensimmäiset päivät saatika ensimmäiset yöt menivät. En muista edes sitä, missä Luna ne yöt nukkui. Kai se on ihan ymmärrettävää, kun siitä on kuitenkin viisi vuotta aikaa. Kaiken lisäksi, kun on kolme koiraa jotka kaikki ovat olleet pentuja, meinaa mennä sekaisin että mitkä jutut ovat tapahtuneet kellekin!
Muistaakseni Lunalla oli ensimmäisinä päivinä vähän vaikeuksia syömisen kanssa, luultavasti koska se ikävöi sisaruksiaan ja emäänsä. Pian se kuitenkin alkoi itsekseen syömään normaalisti, eli ei tarvinnut hirveämmin huolestua.

Luna 3kk

Luna 4kk

Emme käyneet Lunan kanssa pentukurssia, mutta pärjättiin vallan mainiosti ilmankin sitä. Olin niin nuori vielä itse silloin (12v), että lähinnä äitini hoiti koulutuksen.
Meidän harrastukseksi muotoutui alusta asti näyttelyt. Ensimmäisissä mätsäreissä käytiin kesällä 2009, heti kun Lunalla oli ikää. Silloin kansvattaja esitti Lunan, ja tulos oli pikkupentujen SIN2.
Ensimmäiset näyttelyt olivat saman vuoden lokakuusa. Kyseessä oli mäyräkoirien erkkari, joka pidettiin Sorsasalon raviradan sisätiloissa. Tuolloin Luna oli vielä pentuluokassa, tulos oli PEK2 kera KP:n. Ensimmäisen kerran junioriluokkaan Luna pääsi Enon ryhmiksessä helmikuussa 2010, vähän vajaa vuoden ikäisenä. Lähdimme kimppakyydillä kasvattajan kanssa, koiria oli mukana Luna, Lunan veli Figo, sekä Lunan ja Figon ihana, nyt jo edesmennyt mummo Bändi. ♥ Se oli aikamoinen reissu ja taidettiin puhdistaa koko pöytä palkinnoista. ;) Figo oli PU1, SERT, ROP, Bändi PN1, VSP, ROP-vet ja Luna PN2 & SERT! Siitä reissusta viimeistään kunnon innostus näyttelyihin syttyi. Muihin lajeihin kiinnostus syttyi vasta myöhemmin, sillä esimerkiksi rally-tokon aloitimme vasta kesällä 2011.

Luna 11k & eka SERT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)