9. heinäkuuta 2014

Huh hellettä + loppukesän suunnitelmia

Ihanaa, kun kesäiset säät ovat tulleet takaisin, saisivat kyllä pysyä koko loppuloman. Toki helteessä on myös miinuksia. Kovin pitkillä lenkeillä ei viitsi käydä, vaikka metsässä onneksi onkin vähän viileämpää. Treenaaminen myös jää vähän vähemmälle näin helteillä, varsinkin kun KPSH:n kenttä on sellaisella paikalla, johon pääsee suoraan paistamaan aurinko, eikä siellä yleensä tuule. Eilenkin treeneissä mentiin lyhyttä rataa vain pari kertaa, ja lopputreenien ajan otetiin yksittäisiä, vaikeuksia tuottavia rallytokoliikkeitä ja paikallamakuuta kentän laidalla varjossa.
Tytöt eivät hirveämmin pidä uimisesta, varsinkaan järvessä. Tälläisellä ilmalla kuitenkin "pakotan" ne uimaan kesken pitkän lenkin, niin että kahlaan koira sylissä pari metriä rannasta ja sitten päästän koiran uimaan rantaan. Vaikka nuo eivät niin paljoa uimisesta tykkääkkään, niin kyllä niistä näkee, että niiden olo helpottuu huimasti, kun pääsevät välillä käymään kylmässä vedessä.
Kotona meillä on takapihalla lasten kahluuallas, joka on tosi kätevä, jos koirat haluavat viilennystä. Välillä ne menevät sinne ihan itsekin. Lyylin lempipuuhaa on, kun veteen heitetään nameja ja se saa kalastaa ne sieltä! :D Postauksen lopussa myös videota.

Sitten vähän asiaa loppukesästä. Huomisesta sunnuntaihin olen tuttujen luona hoitamassa heidän kahta mäyräkoiraa ja yhtä beaglea, kun he ovat reissussa.
Voi olla, että loppuviikolla menen Lunan kanssa MEJÄ-treeneihin, mutta se asia on vielä vähän epävarma. Mua on jo pitkään himottanut päästä kokeilemaan Lunan kanssa MEJÄä ja nyt siihen näyttäisi olevan mahdollisuus. Lunalla meni silloin viime kesänä PIKA-koe tosi hyvin ja se tuomari sanoi, että Lunalla on potentiaalia myös MEJÄn puolelle.
Loppukesällä on vielä luvassa Sawo Show sekä monta vuotta hartaasti odotettu Maailman Voittaja! Sawo Show'n aikikset tulivat eilen ja vähän yllätyin kyllä siitä, kuinka vähän lk. kääpiömäykkyjä on joka päivä. En toki valita, onhan se aina parempi jos ei ole hirveästi koiria.
Rally-tokon puolella jatketaan meidän laiskaa treenaamista. Tällä hetkellä meidän heikkous on se, että Lunan maahanmeno on niin vahva, että se yrittää tunkea sitä joka väliin, kun pitäisi istua. Yritän vahvistaa istumista yhtä vahvaksi kuin maahanmeno. Alkukesästä meillä oli se ongelma, että Luna ei olisi ollenkaan halunnut mennä maahan ulkona, heikka-sorapohjalla. Jos ajatellaan positiivisesti, niin nytpähän ei ainakaan sitä ongelmaa ole! :D Kisat ovat sitten lokakuussa, johon ilmoittautuminen aukeaa syyskuun alussa. Voi olla, että pidetään seuran kesken ennen sitä vielä muutamat pienet möllikisat, että saadaan harjoitusta sekä kisasuorituksesta että talkootehtävistä.
1 kommentti:

  1. Voi miten ihanasti koko lauma kököttää tuossa altaassa! :D Kerttukaan ei juuri tykkää uimisesta ja oon yrittänyt vaikka mitä keinoja millä saisin sen innostumaan siitä. Vielä ainakaan ei ole kokeilut tuottanut toivottua tulosta... Mut tuo allas on kyllä tosi kiva idea saada koirille viilennystä hellepäivinä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)