22. maaliskuuta 2014

Junnuilua

Tänään oli Musti ja Mirri Areenalla Kuopiossa kiinanpalatsikoirien erikoisnäyttely, jonka yhteydessä järjestettiin myös virallinen junior handler -kilpailu. Ilmoittauduin kisaan pari viikkoa sitten, vaikka mulla ei edelleenkään ole kunnollista kisakoiraa, koska Lilla on vielä mammalomalla ja vieraiden koirien kanssa en hirveästi tykkää kisata. Omien koirien kanssa on jotenkin paljon varmempi fiilis. 
Aluksi mietin, että olisin ottanut Lunan kisakoiraksi, mutta sitten alon pohtimaan että Luna on kyllä niin pelokas nykyään kehässä ja ne viime mätsäritkin menivät niin huonosti... Siksi siis viime viikon sunnuntaina menin Siilinjärvelle mätsäriin, kokeilemaan miten Lyylin kanssa suijuisi. Se meni ihan hyvin, joten silloin päätin että kisaan Lyylillä, vaikka se onkin nuori, kokematon ja aika arvaamaton.
Saavuin paikalle noin tuntia ennen nuorempien alkua. Numerolappu saatiin vasta paikan päällä, mun numero oli 7. Nuoremmat alkoivat klo 11. Heitä oli vain kolme, joten siinä ei mennyt kovin kauaa.
Vanhempien ikäryhmässäkään ei ollut kuin vain viisi kilpailijaa. Ensin tuomari pyysi kaikki yhdessä kaksi kertaa ympäri. Sitten oli yksilöarvostelut. Pöydällä tuomari tutki koiran ja pyysi sitten näyttämään hampaat. Hän myös kysyi onko Lyyli mun oma ja minkä ikäinen se on. Sitten tuomari pyysi menemään kolmion ja edestakaisin ja sitten pyysi laittamaan koiran seisomaan. Kun tuomari oli arvostellut kaikki, hän alkoi sijoittamaan. Me sijoituttiin neljänsiksi. 
Olen niin ylpeä Lyylistä, etten voi edes kuvailla. Se oikeasti teki kehässä parhaansa ja oli huikea. ♥ Kehän jälkeen tuomari tuli puhumaan minulle, hän halusi vielä sanoa että sain esitettyä Lyylin hienosti, vaikka se on vielä ihan pentu ja hän ei voinut sijoittaa meitä korkeammalle, sillä Lyyli oli niin kovin arka pöydällä. Ja niinhän se olikin. Mutta ihan sama vaikka oltaisi tultu viimeisiksi! Jäi niin huikea fiilis koko päiväksi. Mm. tällaisten hetkien takia mä rakastan koiraharrastusta; kun oikeesti tuntee, että yhteistyö koiran kanssa on saumatonta. Yksittäisliikkeet tosin menivät meiltä vähän penkin alle, mutta se johtui täysin minusta. En valmistellut Lyyliä tarpeeksi hyvin, enkä ottanut siihen kontaktia ennen liikkeitä. 
Palkinnoksi saatiin ruusuke ja koiralle pikkupussi ruokaa, chicken chipsejä ja luu. Kehästä ei taaskaan ole kuvia, kukaan ei päässyt lähtemään näyttelyyn kanssani, vaan olimme Lyylin kanssa kahdestaan liikkeellä. Tosin, oli siellä eräs kaverini (joka muuten sijoittui junnuissa toiseksi), joten juttuseuraa ainakin oli. 

Tuomari: Jonathan Greenway, UK

Liikkeet ryhmässä: ERINOMAINEN
Yksittäisliikkeet: ERITTÄIN HYVÄ
Seisottaminen: ERINOMAINEN
Hampaiden/purennan näyttäminen: ERINOMAINEN
Yhteistyö koiran kanssa: ERINOMAINEN
Rodun tuntemus: ERINOMAINEN
Yleisvaikutelma: ERINOMAINEN

Tuomarin kommentit: "A 10 months old puppy owned by exhibitor. Did very well to keep puppy on best behavior."
Vapaasti suomennettuna: "10 kuukauden ikäinen pentu, jonka omistaa näytteilleasettaja. Osasi hyvin esittää pennun parhaat puolet."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)