17. toukokuuta 2014

Joensuu KV 17.5.2014

Tämän päivän vietimme polttavan kuumassa ja kauniissa säässä Joensuun raviradalla, Suvi-Karelian merkeissä.
Näyttelypaikalle saavuimme hieman kymmenen jälkeen. Ensin etsimme mäykkykehän ja pysytimme sen lähelle näyttelyteltan, ja asetuimme aloillemme.Junior handler -kehä oli ensin ja rotukehä vasta myöhemmin. Kisasin junnuissa Lillalla. Kisaajia vanhempien ikäryhmässä oli 25. 
Yksilöarvostelussa tuomari pyysi ensin pöydälle. Siinä hän pyysi näyttämään koiran hampaat ja kysyi minulta mäyräkoiran alkuperäistä käyttötarkoitusta ja mäyräkoiran karvamuunnokset. Ne osaisin vaikka unissani, joten vaikeuksia ei ollut. Sitten piti mennä kolmio, edestakaisin ja ympäri. Lopuksi piti vielä seisottaa koiraa melko pitkään, kun tuomari täytti arvostelulomakkeen. 
Kun kaikki kisaajat oli käyty läpi, tuomari pyysi kaikki kehään. Hän ei tiputtanut ketään pois, vaan alkoi sijoittamaan. Me ei sijoituttu, mutta meillä oli kehässä kivaa ja arvostelukin oli mahtava. Olen tosi tyytyväinen suoritukseen!

Tuomari: Riitta Niemelä

Liikkeet ryhmässä: ERITTÄIN HYVÄ
Yksittäisliikkeet: ERINOMAINEN
Seisottaminen: ERINOMAINEN
Hampaiden/purennan näyttäminen: ERINOMAINEN
Yhteistyö koiran kanssa: ERINOMAINEN
Rodun tuntemus: ERINOMAINEN
Yleisvaikutelma: ERINOMAINEN

Tuomarin kommentit: "Hyvin rodun tunteva esittäjä, joka esittää koiran hyvin eleettömästi ja rodunomaisesti."
JH:n jälkeen oli vielä vähän aikaa odottelua ennen rotukehää. Ei siinä kuitenkaan kerennyt käydä missään kiertelemässä, vaan odottelin kehän laidalla ja katselin pitkäkarvaisia.
Lopulta lk. kääpiöt alkoivat. Lyyli kisasi junioriluokassa, jossa Lyylin lisäksi oli toinen koira. Lyyli oli ensin. Pöydällä Lyyli ei väistänyt tuomaria enää lähes yhtään! Lyyli myös juoksi tosi nätisti, vaikka näkikin, että se vähän tylsistyi loppupuolella, koska tuomari juoksutti kaikkia koiria todella paljon. Lyyli sai ERI:n, joten jäimme odottelemaan kilpailuluokan alkamista. Toinen junioriluokan koira sai EH:n, joten Lyyli siis voitti kilpailuluokan, eli oli ERI1. Meille näytettiin myös vaaleanpunaista lappua, eli Lyyli sai myös SA:n ja oli samalla ROP-juniori!
Luna oli käyttöluokassa, ja käyttöluokan ja junioriluokan välissä oli avoin luokka, joten kerkesin rauhassa vaihtaa koirat ja numerolaput. Luna oli yksin käyttöluokassa. Ensin pöydälle, ja sitten moooonta kierrosta kehää ympäri. Luna sai ERI:n ja ainoana koirana automaattisesti voitti myös kilpailuluokan, muttei saanut SA:ta tällä kertaa. 
Tuomari ei jakanut helposti SA:ta, joten paras narttu -kehässä oli vain kolme koiraa; Lyyli, avoimen luokan mielettömän upea nuori narttu, sekä valioluokan kaunis nuori narttu. Tuomari pyysi pari kertaa ympäri ja sitten sijoitukset olivat selvillä. Avoimen luokan narttu voitti (ja oli ROP, RYP1 ja lopulta BIS4!! Mahtavaa että mäykytkin välillä sujoittuvat BIS-kehässä!), valioluokan narttu oli PN2 ja Lyyli oli PN3. Olen tähän tulokseen todella tyytyväinen, vastassa oli kuitenkin Suomen ehdottomasti parhaimmistoon kuuluvat mäykyt. 
Kehän jälkeen käytiin ostamassa syötävää ja kierreltiin myyntikojuilla, joista ei kuitenkaan tarttunut mitään mukaan. Sitten lähdettiinkin ajelemaan kohti kotia. Lyyli olisi mennyt vielä isoon kehään kilpailemaan BIS-juniorin tittelistä, muttei jaksettu jäädä odottamaan. Olin yksinkertaisesti niin järkyttävän väsynyt ja kyllä koiratkin vaikuttivat tosi väsyneiltä.
Todella kiva näyttelypäivä oli taas ja koiratkin pärjäsivät hienosti, mikä on aina kiva lisä. Tuomarina mäykyillä oli muuten Tiina Taulos. 

Luna (FI MVA Te-Biit's Uniriepu)
"Pitkälinjainen, ryhdikäs narttu, jolla hyvin kaunis pää ja ilme. Eturinta voisi olla selkeämpi ja olkavarsi pidempi. Hyvä ylälinja ja rintakehän pituus. Hieman pitkä lanneosa. Liikkuu tehokkaasti. Paikoitellen nostaa häntää liian korkealle." KÄY ERI KÄK1.

Lyyli (Awakuuntytär) 
"Tyylikäs pitkälinjainen juniori. Elegantti pää. Hyvä eturinta ja rintakehän syvyys. Lyhyehkö olkavarsi. Hyvä rintakehän pituus. Lanneosa voisi olla lyhyempi. Hyvin kulmautunut takaosa. Kauniisti kannettu häntä. Kiiltävä ja tiivis karvapeite. Liikkuu ryhdikkäästi." JUN ERI JUK1 SA PN3 ROP-juniori. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)