2. helmikuuta 2014

Joensuu 1.2.2014

Lauantaina aamulla lähdettiin puoli kahdeksan maissa ajamaan Joensuuhun. Saavuimme paikalle hyvissä ajoin ja aika kauan saatiin odottaa, ennen kuin lk. kääpiöt alkoivat. Ei siinä kuitenkaan tylsää tullut. Ennen lk. kääpiöitä oli pitkäkarvaiset ja karkeakarvaiset ja katselin niitä aikani kuluksi. Näyttelypaikkana oli Joensuun raviradan rakennus, joka oli aika ahdas ja kehät olivat pieniä. 
Vihdoin tuli meidän vuoro mennä kehään. Tämä oli siis Lyylin ensimmäinen kerta näyttelyssä ja minua pelotti todella paljon, miten Lyyli käyttäytyisi pöydällä, koska sen kanssa on ollut vähän ongelmia. Ihan turhaan jännitin, hyvin se meni! Lyyli myös liikkui tosi innokkaasti, olen niin ylpeä pikkuisesta. Kun meille ojennettiin punainen nauha ja vaaleanpunainen SA-ruusuke, en meinannut uskoa silmiäni! Minulla ei todellakaan ollut mitään odotuksia Lyyliltä, paitsi se että selvittäisiin kunnialla pöydältä. Ei siinä ehtinyt kauaa ihmetellä, kun piti alkaa valmistautumaan Lunan kanssa kehään. Junioriluokan ja valioluokan välillä oli onneksi yksi luokka, joten ei mikään hirmuinen kiire ollut. Luna esiintyi myös tosi hyvin. Tälläkin kertaa minulle ojennettiin punainen nauha ja SA-ruusuke, eli molemmat siis menisivät paras narttu-kehään. Onneksi pikkusiskoni oli mukana Joensuussa, joten annoin Lunan hänen esitettäväkseen.
PN-kehässä tuomari juoksutti koiria yksin ja yhdessä ja lopulta osoitti minut Lyylin kanssa ykköseksi!!! Siis Lyyli PN1 ja SERT ekassa näyttelyssään! En meinannut käsittää sitä(kään). Luna oli PN2, eli Lyyli voitti myös äitinsä. 
Seuraavaksi oli ROP-kehä. Lyylillä oli vastassaan kaunis avoimen luokan uros. Tuomari juoksutti meitä muutaman kierroksen ympäri ja tuli sitten kättelemään minua punakeltaisen ruusukkeen kera! Huhhuh, oli se kyllä aika käsittämätöntä. Tutut tulivat onnittelemaan heti kehän jälkeen, mutta kaikki onnittelut jotenkin tuntuivat menevän ihan ohi minulta kun olin niin ällistynyt Lyylin tuloksesta! :D
Jäätiin sitten odottamaan ryhmäkehiä, vaikka en sieltä mitään sijoitusta odottanutkaan, varsinkin kun 4/6 ryhmät olivat samassa. Lyyli oli myös tosi väsynyt jo ryhmäkehien alkaessa, mutta esiintyi sielläkin vielä ihan mahtavasti. Tosiaan, sijoitusta meille ei ryhmäkehästä tullut. Onneksi yksi mäykkykin kuitenkin sijoittui! Kun päästiin vihdoin lähtemään kohti kotia, koirat olivat todella väsyneitä ja nukkuivat autossa koko matkan. 


Luna (Te-Biit's Uniriepu)
"N. 5v. Tyyppi erinomainen. Hyvä ryhti ja mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Erinomainen eturinta. Tilava rintakehä, joka saisi olla hieman pidempi. Hyvä, vahva takaosa. Suorahkot, lyhyet olkavarret. Hyvä häntä. Liikkuu tasapainoisesti ja tehokkaasti, joskin taka-askel jää hieman rungon alle. Hyvä karvanlaatu." VAL ERI VAK1 SA PN2.

Lyyli (Awakuuntytär)
"9kk. Tyyppi erinomainen. Hyvä ryhdikäs kokonaisuus. Hyvä eturinta. Tilava rintakehä, joskin hieman lyhyt rintalasta. Lyhyehköt olkavarret. Hyvin kulmautunut takaa. Kokoon sopiva raajaluusto. Liikkuu tasapainoisesti hyvällä askelpituudella. Kauniisti kannettu häntä. Hyvät värimerkit. Hyvä karvanlaatu." JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP.

Tuomarina Tuula Savolainen
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)