5. syyskuuta 2015

Mätsärituomarointia, mölleilyä ja muuta

En ole ehtinyt kirjoitella tänne pitkään aikaan, sillä yksinkertaisesti viime aikoina on ollut todella kiirettä eikä ole huvittanut istua koneen ääressä. Tämä on siis tällainen kokoava postaus, jossa kerron niistä viimeaikaisista jutuista, joista en ole ehtinyt postailemaan mitään.

Sunnuntaina 19.7 olin KPSH:n mätsärissä tuomaroimassa. Tämä oli toinen kertani tuomarin roolissa, mutta ei homma ollut yhtään sen helpompaa. Tasokkaita koiria oli niin paljon!
Tuomaroin tällä kertaa junior handlerin, veteraanit ja pienet pennut (4-8kk).
Ensin alkoi junnut. Kisaajia taisi olla 9, kaikki olivat taitavia. Tiputin kuitenkin muutamia pois ja neljän finalistin kanssa vaihdoin koiria, jonka jälkeen tein päätöksen. Etenkin kahden parhaan välillä voittajan valinta oli hyvin, hyvin vaikeaa!
Vetskut olivat seuraavaksi, niitäkin oli mukava määrä. Veteraaneja on ihana tuomaroida, ne ovat niin ihania ja lupsakoita yleensä. Sinisten voittajaksi selvisi cockeri ja punaisten voittajaksi valitsin hurmaavan basenjin.
Sitten olikin vuorossa pikkupennut. Hieman erilaista menoa kuin veteraaneilla... :D Energiaa kyllä löytyi vaikka muille jakaa! Luonnollisesti useilla pennuilla nätisti liikkuminen ei ollut vielä ihan hallinnassa, mutta eipä sen tarvitse ollakaan.
Pikkupentujen siniset voitti espanjanvesikoira ja punaiset voitti aivan ihastuttava amstaffi! Mainittakoon vielä, että pikkupennuissa kisasi myös ihan pikkuinen pk. mäykky, joka oli ensimmäisessä mätsärissään. Luonteeltaan todella hurmaava. Se oli lopulta SIN4, sijaa tiputti ajoittainen liikkeessä "rimpuloiminen".
BIS-kehässä tuomarina toimivat kaikki mätsärin kolme tuomaria. Valinta ei kuitenkaan ollut erityisen vaikeaa, koska meillä kaikilla oli suhteellisen samat näkemykset. Koko mätsärin voiton vei se minun valitsema pikkupentujen amstaffi, se vain yksinkertaisesti hurmasi kaikki!

Mätsärin BIS1

Maanantaina 20.7 olin Lillan kanssa Hukka-Putken rally-tokomölleissä Kuopiossa. Alokasluokassa siis kisailtiin.
No miten meni noin omasta mielestä? Rataa en muista enää kunnolla, eikä minulla ole siitä valitettavasti kuvaakaan. Mutta istumisia oli aika paljon, ei hyvä Lillalle. Sen hermot ei näyttänyt taaskaan oikein kestävän niitä ja Lilla esittikin yleisölle sellaisen haukkushow'n ettei mitään rajaa.
Seuraava haastetta tuova liike olikin sitten istu-maahan-kierrä koira. Meillähän on ollut siis paljon ongelmia maahanmenon ja maassa pysymisen kanssa, ja niiden takia mm. saatiin hylätty Liperin virallisissa... Mutta tällä kertaa LILLA PYSYI MAASSA!! Super tytsy! ♥ I couldn't be prouder. :D
Kisasuorituksessa jäi toki reilusti parantamisen varaa, mutta tyytyväinen olen silti. Saimme 80p, eli se olisi virallisissa mennyt ihan heittämällä läpi. -1p virheitä oli aika paljon (kuten vino asento) ja lisäksi muutama -3p haukkumisesta. Ei kuitenkaan yhtään -10p, jee! :D Tuomarin kommentteina oli: "Iloista tekemistä".

Lauantaina 25.7 olin Mikkeli KV:ssä suorittamassa ensimmäistä kehätoimitsijaharjoitteluani. Kehässä, jossa olin toimitsijana, arvosteltiin mm. dalmatiankoirat, italianvinttikoirat, colliet, tiibetinterrierit...
Olin kehässä kolmantena toimitsijana, joten en päässyt hirveästi tekemään mitään. Kokosin luokkia valmiiksi kehän laidalle, laitoin ruusukkeet valmiiksi, täytin tuomarin luetteloa, yms. Toisaalta ihan hyvä olla ekalla kerralla kolmantena, se oli ns. pehmeä lasku kehätoimitsijan uralle.
Seuraavaksi olisi tarkoituksena yrittää päästä harjoittelijaksi Jyväskylä KV ja lisäksi olen jo lupautunut Messariin. Jännää!

30.7 olin Juha Kareksen kasvattajaluennolla, jonka jälkeen oli kasvattajakahvila. Luento järjestettiin Kuopiossa, kylpylähotelli Rauhalahdessa. Luennon aiheena oli koirankasvatuksen haasteet ja tulevaisuus.
Luento oli kaiken kaikkiaan todella, todella mielenkiintoinen ja sai kyllä pohtimaan asioita ja näkemään asioita myös uusista näkökulmista. Mielenkiintoisuutta lisäsi se, että Kares kertoi paljon omia kokemuksiaan. Hyvin mielelläni menen Kareksen luennoille jatkossakin, jos siihen mahdollisuus tulee. Arvostan häntä suuresti kasvattajana.
Luennon jälkeen oli tosiaan kasvattajakahvila, jossa juttelimme muiden kasvattajien kanssa kaikenlaisista koirien kasvatukseen liittyvistä aiheista ja lisäksi Karekselle sai esittää vapaasti kysymyksiä. Hyvää keskustelua ja hyviä kysymyksiä syntyi! 


Heinäkuussa pääsimme Lunan kanssa takaisin Lila's Dogcaren agilityn valmennusryhmään. Meidän piti tosiaan jäädä keväällä siitä tauolle, kun Lunalla piti olla ne pennut, jne... Tauko on näyttänyt tehneen Lunalle pelkkää hyvää, vaikka pelkäsinkin juuri vastakkaista. Luna tekee pääasiassa joka treeneissä kaiken tosi hyvin ja siitä näkee, että se oikeasti nauttii siitä!
Olemme treenailleet paljon takaakiertoja ja uutena ohjauskuviona olemme ehtineet oppia pakkovalssin. Takaaleikkausta ollaan myös kokeiltu, mutta se ei ehkä ole Lunalle paras mahdollinen, koska Luna ei irtoa niin hyvin esteille. Olemme myös tehneet paljon mölliratoja, joissa olemme itse joutuneet ihan kunnolla käyttämään aivoja. Aluksi on kyllä usein tuntunut, että ei siitä tule mitään, mutta loppujen lopuksi olen selviytynyt aina vallan mainiosti. :D
Meidän agitreenit jatkuu nyt ainakin marraskuun puoleen väliin asti ja sitten katsellaan taas, että mikä on tilanne silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)