16. toukokuuta 2015

Tee mitä se vaatii vaik et pääsis ees maalii

Viime lauantaina eli 9.5. olimme Lillan kanssa rally-tokokisoissa Liperissä, Pärnävaaran koiraurheilukeskuksessa. Alokasluokka oli vasta viimeisenä, joten ei tarvinnut hirmu aikaisin lähteä täältä Kuopiosta ajelemaan. Menimme samalla kyydillä treenikaverini ja hänen lagottonsa kanssa, joten matka meni mukavasti ja nopeasti.
Perillä kävin ilmoittautumassa, sitten lähdin käymään Lillan kanssa lenkillä. Siellä oli kyllä hirmu kivat ja kauniit lenkkimaastot, olisi voinut kävellä siellä vaikka loputtomiin.

Kisarata


Mutta mites meidän suoritus meni? Noh, alkurata meni aiiiivan mielettömän hyvin!!! Siis mietin silloin, että onko se oikeesti Lilla kenen kanssa siellä radalla olin! Lilla seurasi niin ihanasti kontaktissa ja teki kaikki tehtävät niin nätisti, olen vieläkin vähän ihmeissäni miten hyvin se teki kaiken. Luna ei ole varmaan koskaan mennyt yhtä hyvin kokonaisuutena.
MUTTA. Meidän rata tyssäsi kylttiin nimeltä liikkeestä maahan (6. kyltti radalla). Juu, olihan se mulla täysin tiedossa ennen kisasuoritusta, että Lillalla on jotain ongelmia maahanmenon kanssa, vaikka ennen se on osannut sen kyllä. Lähdetiin kuitenkin kokeilemaan, mutta siis nollatulos ei tullut aivan salamana kirkkaalta taivaalta. Siitä tuli siis -10p + tyhmänä uusin kyltin (eikä se siis onnistunut uudella yrittämälläkään) eli siitä tuli vielä -3p. Radalla oli myös toinen maahanmenokyltti, istu, maahan (9. kyltti radalla). Sama homma toistui, neiti ei suostunut menemään maahan, niinpä -10p ja tyhmänä jälleen uusin (ihan turhaan), josta tuli vielä -3p. Muuten tuli vain 4 yhden pisteen virhettä ja 1 kolmen pisteen virhe, eli ilman maahanmenokylteillä säätämistä oltaisiin saatu koko radalta 93p, huh! :D Mutta turha jossitella, näistä kisoista meille ALO0.
 Joka tapauksessa olen siis todella tyytyväinen Lillaan! Pelkäsin, että se haukkuisi koko radan, mutta haukkuminen oli onneksi tosi vähäistä ja se haukkui vain loppuradalla. Haukkuminen luultavasti johtui siitä, kun Lilla turhautui niistä maahanmenoista. Alkuradalla Lilla ei tosiaan haukkunut kertaakaan.
Tästä on oikein hyvä jatkaa. Me ei todellakaan olla heittämässä kirvestä kaivoon, koska Lillahan meni aivan mahtavasti! Arvostelulomakkeeseen oli tuomarikin kommentoinut, että "pääosin hyvää tekemistä". Nyt pitäisi siis saada Lillan maahanmeno (ja maassa pysyminen) pomminvarmaksi myös paineen alla hermostuttavassa tilanteessa. Ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta challenge accepted.
Treenikaverini ja hänen lagottonsa saivat Liperistä kolmannen hyväksytyn tuloksen, eli RTK1. Siinä olikin juhlimisen aihetta kotimatkalle, aivan mahtavaa! Ehkäpä Lunakin pian, siltähän puuttuu vain yksi tulos...

Radalta ei ole valitettavasti kuvia eikä videoita. Tässä kuitenkin selfie, jonka nappasin lähes heti meidän radan jälkeen. Lilla näyttää kieltä :DLillalla oli tiistaina synttärit, mun pikkuinen täytti jo 4 vuotta! Lahjaksi neiti sai herkkuja ja karvaisen vinkulelun (jonka tosin Lyyli varasti itselleen :D). Toki tekaisin myös pienen "kakun", joka näytti maistuvan. Paljon onnea myös Lillan siskolle ja veljelle! Helatorstaina käväisimme Lyylin kanssa mätsärissä Kuopio-hallin kentällä.
Sää ei suosinut, oli todella kylmä ja satoi. Mutta koska suuntaamme huomenna Varkaus KV, ajattelin, että olisi hyvä käydä treenaamassa sitä pöydällä oloa, joka on ollut Lyylin ongelma. Suoritus meni oikein kivasti ja Lyyli antoi kyllä tutkia pöydällä melko ongelmitta. Tuloksena PUN-. Kuvia ei ole sieltäkään, kun olimme ihan kaksistaan liikkeellä.

Tänään olin Maaningalla Haukkumajalla KPSH:n tokokisoissa töissä. En ole ikinä ennen edes ollut katsomassa tokokisoja, joten kaikki oli minulle ihan uutta. Toimin EVL ja VOI-luokkien ajan apulaisena kehässä, mm. siirtelin estettä ja muita tarvikkeita ja auttelin myös muissa tarvittavissa jutuissa.
Se oli tosi kivaa hommaa, vaikka aluksi vähän jännittikin, kun oli niin paljon muistettavaa, enkä halunnut tietenkään tyriä mitään. Päivän aikana tutustuin taas moniin uusiin koiraihmisiin. Kaiken lisäksi pääsin myös näkemään koirakoiden suoritukset oikein aitiopaikalta! Pakko myöntää, että vähän taisi tokokärpänen mua puraista... :D

Huomenna sitten suuntaamme kohti Varkautta. Lyyli on ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Lk. kääpiöitä on ilmoitettu yhteensä 11 kpl. Tuomarina näyttää olevan romanialainen Marian Draganescu, täysin uusi tuttavuus mulle. Kyllähän mä sieltä ERIä lähden Lyylille hakemaan, mutta sen näkee huomenna kuinka käy. Wish us luck!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)