17. tammikuuta 2015

Kajaani KV 11.1.2015Vuoden ensimmäinen näyttely takana. Lauantaina-iltana lähdin bussilla kohti Kajaania. Olin yötä kaverini Nooran luona. Ilta meni saunoessa ja juoruillessa. Uni jäi myös melko vähälle sinä yönä... :D Näin vihdoin kaikki Nooran omat koirat: dreeverit Minttu ja Pike, sekä lapinporokoirat Sirri ja Alli. Ihastuin myös täysin Nooran chinchilloihin, valloittavia pikku otuksia!
Sunnutai-aamuna oli aikainen herätys, ja kohti pallohallia lähdimme Nooran ja hänen äitinsä kanssa ajamaan kahdeksan aikoihin. Paikkahan on kylmä kuin mikä, onneksi osasin varautua, sillä olen ollut Tammarissa myös 2011 ja 2012.
Heti aamusta Nooralla oli esitettävänä eräs enkkusetterinarttu, joka olikin sitten ROP! Heti aamusta selvisi siis se, että jäisimme isoihin kehiin. Tämän jälkeen Noora jäi vielä setterikehälle, ja minä kävin vähän kiertelemässä kojuilla (en muuten ostanut mitään! :D) ja sitten menin seuraamaan belggarikehää, jossa vierähti useampikin tovi. Niin kauniita ja lumoavia koiria!
Nooralla oli lauantaina kehässä omat poroset Sirri ja Alli, ja sen lisäksi kaksi omaa kasvattia: pennut Messi ja Arska. Minut käskettiin esittämään Arska, sillä Noora oli samaan aikaan Messin kanssa kehässä. Kokemus oli oikein kiva, Arska on suloinen ja energinen poika. Muuten se oli siis melko helppo esitettävä nuoresta iästään huolimatta, kunhan se vain malttoi pysyä paikallaan. Arskalle tulokseksi PEK3, johtuen korvien asennosta. Messi oli PEK2. Molemmille kuitenkin lupaavat arvostelut. Noora esitti Sirrin ja Allin: Sirrille H (aiemmin samalta tuomarilta tullut T) ja Alli hienosti PN3 & ROP-vetsku!
Porokoirakehän jälkeen lähdin taas kiertelemään: nyt suuntasin sakemannikehälle. Melko pian lähdin kuitenkin kohti junior handler-kehää, jossa Noora kilpaili upean porokoira Noidan (Suukkosuun Shamaani) kanssa. Heidän suorituksensa meni todella hyvin, sitä oli ilo katsella. Kaunista yhteistyötä, kuten tuomarikin sanoi. Heille ei kuitenkaan sijoitusta tullut tällä kertaa.
JH-kehän jälkeen oli mukavasti aikaa ennen ryhmäkehiä, niinpä suuntasimme Nooran kanssa syömään ja vähän kiertelemään.
Ryhmäkehissä Noora siis esitti enkkusetteri Lumikin sekä porokoira Allin. Kummallekaan ei enää ryhmissä sijoitusta tullut, mutta hienosti menivät! Vetsku-Allikin jaksoi niin nätisti ja se oikein innostui kun pääsi juoksemaan isossa kehässä musiikin tahtiin! :D Näinpä myös yllättäen Lunan ja Lillan kasvattajaa ryhmäkehissä, jossa hän oli yhden chihuahuansa kanssa. Heille tulokseksi BIS3-junior!
Ryhmäkehien jälkeen ei enää jaksettu jäädä katselemaan BIS-kehää, sillä olimme kaikki kolme ihan poikki, koirat myös. Ajelimme sitten vähän aikaa autolla Kajaania ympäriinsä, sain kivan kaupunkiintutustumiskierroksen. Sitten olikin aika lähteä kohti juna-asemaa. Juna oli 25 minuuttia myöhässä, hyvin mukavaa oli siellä raiteen luona odotella, kun oli ihan jäätävän kylmä... Onneksi ei tarvinnut yksin odotella, vaan Noora piti minulle seuraa ihan loppuun asti.
Oli kyllä ihan huippu reissu ja oli kiva nähdä Nooraa pitkästä aikaa. Sellainen reissu oli, että voisi ottaa uudestaan ensi vuonna! :D

Noora & Noita JH-kehässä

Alli BIS-veteraanikehässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)