25. lokakuuta 2014

Agilityn peruskurssi, 1. kerta

Tämän viikon keskiviikkona meillä alkoi siis agilityn peruskurssi, Lila's Dogcaren järjestämänä. Samalla kouluttajalla kävimme siis myös alkeiskurssin ja olin siihen todella tyytyväinen, joten halusin ehdottomasti myös peruskurssille saman kouluttajan oppiin!
Kurssilla on meidän lisäksi neljä muuta koiraa: Italianvinttikoira, pk. chihuahua, basenji ja walesinspringerspanieli. Itsku ja chihu ohjaajineen ovatkin meille ihan tuttuja ennestään alkeiskurssilta. :)

Ensimmäisellä kerralla miellä oli tehtävä, jossa oli neljä estettä kaaressa. Aloimme harjoittelemaan omaa käsiohjausta. Mulla oli vähän vaikeuksia pitää kättä niin ylhäällä kuin pitäisi, meinasin koko ajan laskea sitä... Mutta eiköhän se siitä, kun tottuu.
Ensin ohjasin oikealla kädellä. Se sujui ihan hyvin, tosin yhtäkkiä Luna bongasi kentän ulkopuolelta ihmisen, ja sitten ei tehtävän tekemisestä meinannut tulla mitään, Luna vaan haukkui. Pääsimme menemään kolmea estettä jotenkuten, muttei se todellakaan ollut meidän agihistorian upeimpia vuoroja... :D Vuoromme jälkeen kävimme moikkaamassa tätä "mörköä", ja sitten Luna tajusi, että ei ole mitään syytä haukkua.
Seuraavalla vuorolla menimme samaa neljän esteen kaarevaa sarjaa, mutta toiseen suuntaan, eli minun piti ohjata vasemmalla kädellä. Tämä vuoro sujuikin jo paljon paremmin, kun Luna ei välittänyt häiriöistä, vaan keskittyi tehtävään täysillä. Pääsimme menemään puhtaasti jopa sen koko neljän esteen sarjan! Ei huono suoritus, koska kaikki meidän kurssilaiset eivät sinne asti päässeet.
Tunnin lopulla otimme kouluttajan kanssa myös keppejä. Viime kerralla jäimme kuuteen keppiin, mutta tällä kerralla otimme vain neljää. Luna alkoi olemaan jo sen verran väsynyt, että niidenkin tekeminen meinasi olla vaikeaa.
Itsenäisinä tehtävinä sai ottaa putkea ja puomia. Otin ensin putkea. Ensin pari kertaa ihan suorasta putkesta läpi ja koska se sujui mahtavasti, käänsin putkea kaarelle. Sekin sujui ihan ongelmitta, joten käänsin kaarelle vielä enemmän. Se siis näyttää Lunalta sujuvan!
Puomilla Lunalla ei tällä kertaa ollut sitä ongelmaa, mitä viimeksi, että se hyppäisi pois puomilta vähän liian aikaisin. Kerran se kyllä hyppäsi kesken pois, mutta muuten voisin sanoa, että puomi sujui tänään oikein kivasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)