14. lokakuuta 2013

Junior handler -valmennusviikonloppu 11.-13.10.2013

Oltiin Lillan kanssa junior handler -valmennusviikonlopussa viime viikonloppuna, eli 11.-13.10. Leiri alkoi perjantaina viideltä. Leirihän pidettiin siis täällä Kuopiossa ja majoittuminen oli hotelli IsoValkeisessa. Huonekaveriksi meille tuli Oulusta minua pari vuotta nuorempi tyttö ja hänen australianterrierinsä Noku. Noku ja Lilla tulivat yllättävän hyvin toimeen, tosin jos Noku sattui tulemaan liian lähelle, niin silloin Lilla saattoi vähän murista.
   Perjantaina oli ohjelmassa oikeastaan vain luento koiran oppimisesta. Samoja asioita opin aika paljon jo silloin rallytokoviikonlopun koulutuksessa, mutta kyllä opin myös muutamia uusia asioita. Käytiin myös silloin perjantaina illalla yhteislenkillä, varmaan oli aika hienon näköistä, kun melkein 30 erikokoista ja -näköistä koiraa ohjaajineen lenkkeili yhdessä. :D 
   Yö meni ihan hyvin, Lilla nukkui vieressäni sängyssä. Pari kertaa yöllä se kyllä hyppäsi sängyltä ja meni ovelle, mutta jatkoi pian taas uniaan. Lauantaiaamuna meillä oli ekat treenit! Kaikki viikonlopun treenit pidettiin M&M-areenalla ja sinne menimme bussilla. Se olikin Lillan eka kerta bussissa mutta Lilla matkusti kuin vanha tekijä. 
   Ekat treenit alkoivat sillä, että leiriläiset jaettiin kahteen ryhmään. Me aloitettiin treenaamalla omien koirien kanssa. Lähinnä hiottiin taitoja huippukuntoon. Sitten vaihdoimme ryhmien kanssa kenttää ja nyt oli meidän vuoromme saada täysin vieraat koirat, joille ei oltu opetettu ollenkaan näyttelykäyttäytymistä. Minä sain mustan keskikokoisen villakoiratytön nimeltä Zara. Zara oli tosi arka eikä oikeastaan antanut vieraan koskea itseensä, esimerkiksi pöydällä se tuotti ongelmia. Minuun Zara kuitenkin oppi luottamaan nopeasti, ja se oli aivan mielettömän pallohullu!! Oli aika opettava kokemus saada täysin vieras ja kokematon koira ja kaiken lisäksi vielä vieras rotu minulle, en ole koskaan ennen esittänyt villistä.
   Lauantaina meillä oli myös workshop, jossa siis ohjaajat kävivät läpi meidän esittämiä kysymyksiä. Katseltiin myös vähän eri rotujen rotumääritelmiä ja esittämistapoja. Workshopin jälkeen meillä oli illalla vielä toiset treenit. Treenasimme taas ihan perusjuttuja omien koirien kanssa ja esittelimme omat rodut muille ryhmäläisille. Lauantainakin oli toki myös yhteisiltalenkki, käytiin nyt lyhyempi lenkki sillä koirat olivat jo melko väsyneitä.
   Sunnuntai oli sitten viimeinen päivä! Kaikilla oli vähän haikea fiilis. Aamulla oli vielä treenit. Nyt vaihtelimme koiria keskenään oman ryhmän kanssa. Minä esitin kääpiövillakoiraa, kleinspitziä ja tiibetinspanielia. Kleini oli oikein kiltti mummeli, villis ja tipsu taas olivat vähän arempia tapauksia. Aika hyvin kuitenkin selvisin niiden kanssa. Olen myös yllättynyt kuinka hienosti Lilla meni myös muiden esittämänä! Olen tosi ylpeä pikkuisesta. 
Treenien jälkeen oli enää ruokailu, pakkaamista ja sitten leiri oli jo ohi. Saimme lähtiessämme kotiinvietäväksi puruluita ja herkkuja. 
   Viikonloppu oli tosi kiva ja sain uusia kavereita. Uusia vinkkejäkin sain handlaamiseen ja treeniä tuli paljon, tästä on hyvä lähteä kohti viimeistä kilpailuvuotta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)