19. syyskuuta 2013

Rally-tokoviikonloppu 14.-15.9.2013

Olin viime viikonloppuna, eli 14.-15.9 Lunan kanssa rally-tokoviikonlopussa Haukkumajalla Maaningalla.
Harrastamme rally-tokoa KPSH:ssa ja järjestettiin tämä viikonloppu siis yhdessä rally-tokoporukan kanssa.
     Lauantaina oli Tytti Lintenhoferin (Koirakoulu Easy Dog) luento, aiheena positiivinen vahvistaminen ja motivointi. Luennon jälkeen oli vuorossa ruokailu, jonka jälkeen oli käytännön koulutusta. Opettelimme naksuttimen käyttöä apuna koulutuksessa. Oli kyllä todella hyvä luento ja koulutus, opin taas paljon uutta.
     Koulutus loppui ehkä joskus klo 17 aikoihin. Osa porukasta lähti yöksi koteihinsa ja osa jäi majalle yöksi. Me jäätiin Lunan kanssa majalle. Illalla oli rentoa keskustelua lähinnä koirista ja rally-tokosta, koirien lenkittämistä ja muuta. Alettiin ihan hyvissä ajoin nukkumaan, että oltaisiin aamulla virkeitä.
     Aamulla oli herätys klo 7.00. Sunnuntaina oli RT-kisat, eli kisoihin valmistautuminen alkoi heti. En antanut Lunalle paljoa ruokaa, että se olisi kisaradalla skarpimpana. Kisoihin ilmoittautuminen alkoi virallisesti klo 9.30, mutta ilmoittauduimme jo aikaisemmin että päästiin pahimman ruuhkan alta pois. Alokasluokan (johon osallistuin) rataantutustuminen alkoi hieman kymmenen jälkeen. 
     Alokasluokassa oli 22 koirakkoa ja me oltiin 12. kisaaja. Tuomari oli sama kuin lauantain kouluttaja, eli Tytti Lintenhofer. Suoritus ei mennyt täysin nappiin mutta olen silti tyytyväinen Lunaan. Jäi harmittamaan se, kun Luna katseli tosi pitkään jonnekin metsään ja sihteerin pöytään päin ja jumitti paikallaan. Sen takia saatiin paljon virhepisteitä. Toinen mistä tuli paljon virheitä oli kyltti, jossa piti mennä maahan ja ohjaajan piti kiertää koira koiran odotellessa maassa paikallaan. Luna ei pysynyt maassa, koska se ei tykkää yhtään siitä, että maha osuu kylmään maahan. 
     Meidän ei tarvinnut odotella kauaa tuloksia, vaan lähes heti suorituksemme jälkeen tulos tuli mökin seinään näkyviin. Hylättyhän sieltä tuli ja siihen osasinkin jo etukäteen varautua. Pisteitä saatiin 68, hyväksyttyyn olisi tarvittu 70 eli ei se paljosta jäänyt kiinni!
     Katsoin vielä loput kisaajat ja kannustin KPSH:n koiria. Sitten oli vuorossa tulosten jako. Meille ojennettiin kisakirjan ja arvostelulomakkeen yhteydessä myös tuomarin suosikki-palkinto! Saatiin se kuulemma siitä, että kannustin Lunaa hienosti ja rata meni muuten tosi hyvin "mörköä" lukuun ottamatta. Palkinnot näkyykin tuossa alempana, koirille syötävää  ja itselle hiusten föönausgeeli ja aurinkopuuteri sekä -10% alennus Best In-myymälään. 
     Tulostenjaon jälkeen alkoi melkein heti avoin luokka ja katsoin sitten senkin, kun siinä oli vain neljä kisaajaa. Voittaja- ja mestariluokkaa ei siis ollut ollenkaan, koska kukaan ei ollut niihin ilmoittautunut.
     Kisojen jälkeen oli vielä ruokailu ja siivoilua, joiden jälkeen oli aika lähteä kotiin. Oli superkiva viikonloppu, innolla odottelen jo ensi syksyä, silloin uudestaan! ;) 

Lähdössa Maaningalle

Metsässä ennen kisoja

Innokas naksutinopiskelija ;)

Kisakenttä

 
Alokasluokan rata näytti tältä!

Alokasluokan sijoittuneet + tuomarin suosikki

Palkintoposeeraus

Palkinnot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)