28. joulukuuta 2018

Messari 2018

Näyttelyvuoden kohokohta, messari, järjestettiin tänä vuonna 15-16.12. Suuntasin kohti Helsinkiä junalla perjantaiaamuna. Olin siis ilman koiraa liikenteessä, sillä olin messarissa taas kehätoimitsijana. Perillä Helsingissä olin puolenpäivän aikaan ja suuntasinkin suoraan keskustaan jouluostoksille.
Perjantaina ehdin myös nähdä ystävääni Elinaa ja hänen koiriaan, cavaliereja Mörriä ja Ticoa. Käytiin yhdessä lenkillä.

Yövyimme Scandic Hakaniemessä. Sama hotelli kuin viime vuonna, nimi vain muuttunut (viime vuonna se oli vielä Cumulus). Lauantaina herätys oli klo 6.00. Messukeskukseen menimme ratikalla, tosi kätevästi pääsi suoraan hotellin edestä messukeskuksen pääoven eteen.



Tänä vuonna olin molempina päivinä kehätoimitsijana pentukehissä ja olin molempina päivinä kirjoittavana. En oo pitkään aikaan ollut pyörittävänä, mutta oon alkanut tykkäämään tästä kirjoittavan hommasta ehkä jopa enemmän.
Lauantaina olin Elinan parina luxemburgilaisen Laurent Heineschen kehässä. Rotuina oli saksanpystykorvia, mäyräkoirat, basenji, pohjanpystykorva, kiinanharjakoira, parsonrusselinterrieri sekä sk & kk kettuterrieri. Laaja rotukirjo siis oli ja oli mahtavaa päästä oman rodun kehään. Kehätoimitsijana oppii roduntuntemusta niin paljon!
Tuomari oli todella nopea arvostelemaan ja kirjoitutti laput ihan täyteen. Käsi meinasi välillä puutua ihan kokonaan. :D (Onneksi) meillä oli kesken päivän pakollinen puolen tunnin tauko, koska oltiin niin paljon edellä aikataulusta.

Saatiin kehä myös päätökseensä suhteellisen ajoissa. Tulokset tarkastettuamme menimme suoraan syömään ja sen jälkeen myyntikojuja kiertelemään. Ostoslistalla oli ennen messaria vain kynsisakset ja LovePaws-tassuvaha, mutta mukaan tarttui kyllä vähän muutakin. Yllätys yllätys :D

Ostokset


Illalla kävin ravintolassa syömässä helsinkiläisen kaverini kanssa. Hotellille saavuttuani kävin saunassa ja sitten nukkumaan. Eipä tarvinnut unta kauaa odotella.

Sunnuntaina olin Teija Urpelaisen kehässä. Myös kehispari vaihtui, mutta uusi pari oli osaava, kokenut ja todella mukava joten yhteispeli toimi erinomaisesti. Myös tuomari oli todella mukava. Rotuina oli mm. vinttikoirat, kääpiösnautserit, dobberi, rotikka, pinseri, kanariandoggi ja keeshond.
Myös tämän päivän tuomari saneli arvostelomakkeet täyteen, tahti oli kuitenkin hieman rauhallisempi ja toki suomea on erilaista kirjoittaa kuin englantia. En tosin tiedä, onko se helpompaa, koska suomen kielessä on paljon pitkiä sanoja.
 Kehä oli hieman myöhässä aikataulustaan, ei kuitenkaan pahasti eikä oltu edes vikana päättynyt kehä. Käytiin taas syömässä kehän jälkeen ja kävin vielä vähän kiertelemässä ennen rautatieasemalle lähtöä, ei tosin löytynyt enää ostettavaa. Ajattelin, että olisi ollut parempia "viimehetken tarjouksia". Muutenkin kyllä tarjoukset huononevat vuosi vuodelta ja ilmaisnäytteitä on paljon vähemmän mitä ennen.

Juna lähti Kuopioon klo 17 jälkeen ja perillä olin 22 jälkeen.
Oli taas mahtava reissu, oli kiva nähdä kavereita joita osaa en ollut pitkään aikaan nähnyt, unohtamatta upeita koiria ja messaritunnelmaa. Kehätoimitsijalahjana saatiin taas Iittalan Essence-sarjaa SKL:n logolla, tällä kertaa kuoharilasit. Lisäksi tietenkin suklaata. Kiitos messari, ensi vuoteen!

Kehislahja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)