7. joulukuuta 2018

Jyväskylä NORD 10.11.2018

Tänä vuonna päätin pitkästä aikaa ilmoittaa koiran kehään Jyväskylän näyttelyyn. Viimeksi olin siellä omien koirien kanssa vuonna 2012 eli "muutama" vuosi sitten. Sen jälkeen on tullut oltua siellä kehätoimitsijana.

Ilmoitin Lunan veteraaneihin. Kuljimme junalla ja olimme ihan kahdestaan liikenteessä, joten olisi ollut liian hankalaa raahata muita koiria mukana. Olipa kyllä pitkästä aikaa mukavaa olla mummelin kanssa kahdestaan reissun päällä. Ja Luna on ehkä maailman helpoin reissukamu ♥



Lähdimme aamulla klo 5:35 junalla, sillä seuraavalla aikataulu olisi mennyt liian tiukille. Sattumalta myös kaverini Sara ja villis Huima sattuivat samaan junaan, joten seuraakin oli. Eipä kyllä edes väsyttänyt kun odotti vaan innolla perille pääsyä!
Pieksämäellä oli pikainen junan vaihto joka sujui ongelmitta. Mulla oli kevytmetallihäkki mukana, mutta vetokärryillä ne sai tosi kätevästi kuljetettua. Jyväskylässä juna oli seitsemän jälkeen ja ovet avautuivat puoli kahdeksan aikaan. Näyttely järjestettiin Paviljongissa, johon on rautatieasemalta kätevä alle 10min kävelymatka.

Lk. kääpiöt alkoivat vasta yhdentoista jälkeen, joten ennen kehää oli todella hyvin aikaa kierrellä. Myyntikojuilta tarttui kaikenlaista mukaan, kuten Kennelliiton t-paita, uusi numerolapun pidike ja tietenkin koirille leluja ja luita. Tuli myös nähtyä tuttuja ja tietenkin seurattua muiden mäykkyrotumuunnosten kehiä.

Tuomarina oli Jan Busta, Tsekki. Uusi tuttavuus minulle, mutta mäyräkoirakasvattaja, joten lähdin kehään luotettavin mielin. Tiukkaa linjaa herra piti koko päivän, ERI SA:lla höystettynä oli harvinaista herkkua.

Lk. kääpiöitä oli ilmoitettuna 14kpl, joista narttuja 7kpl. Luna oli veteraaniluokan ainut. Kehäsuoritus meni tosi kivasti, kuten yleensäkin. Tuomarista jäi todella hyvä kuva, hän leperteli Lunalle pöydällä ja oli hyvin ystävällinen myös handlerille.
Luna sai ERI:n, SA:n ja ainoana veteraanina oli samalla myös ROP-vetsku!
Jäätiin suoraan paras narttu -kehään, johon oli selvinnyt neljä narttua. Mentiin pari kierrosta ympäri ja tuomari alkoi sijoittamaan koiria. Meidät ohjattiin neljänsiksi.
Niin hieno Lunskuukkeli ♥ Arvostelussa kehuttiin taas erinomaista kuntoa, se ei todellakaan ole aina itsestäänselvyys veteraaniluokan koirilla.

Ei jääty isoon kehään, meidän juna lähti neljän jälkeen takaisin kohti Kuopiota. Matkat menivät jälleen hyvin, tosin väsyneemmissä tunnelmissa kuin aamulla. Semmoinen 14 tunnin Jyväskylän päiväreissu! Tosi kätevästi pääsi kyllä kulkemaan junalla tuon välin. 


"9 years old. Correct type. Feminine head with complete bite. Correct angulations. Slightly close in front. Correct topline. Excellent condition." VET ERI VEK1 SA PN4 ROP VET


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)