25. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän mätsäri

Lähdettiin Lunan ja Laran kanssa viettämään itsenäisyyspäivää KPSH:n järjestämään mätsäriin. Lunan ilmoitin veteraaneihin ja Laran pieniin aikuisiin.

Kehät oli porrastettu ja ensin vuorossa oli veteraanit klo 10. Niitä oli ilmoitettu yllättävän paljon, n. 15 kpl. Järjestäjän puolesta oli vähän häslinkiä että meneekö loppukehään siniset ja punaiset vai kaikki yhdessä. Mentiin siis pareittain kehään, mutta nauhoja ei jaettu...
 Lunan suoritus meni kuitenkin oikein hyvin, se oli oma iloinen itsensä. Lopulta meidät sitten kutsuttiin kehään kahdessa eri ryhmässä ja me kuuluimme punaisiin. Luna valittiin myös neljän parhaan joukkoon ja sijoitus olikin lopulta PUN4!



Laran kehä alkoi melkein heti perään. Tuomari kuitenkin vaihtui välissä miehestä naiseen. Pieniä aikuisia oli vajaa 30 kpl, mutta Lara oli ekojen joukossa kehässä. Vastassa sillä oli basenji. Lara liikkui pääsääntöisesti tosi hyvin, mutta pöydällä se jostain syystä arasteli ja väisti. Luulin että oltaisi päästy jo yli siitä. Saatiin sininen nauha.

Pienten aikuisten sinisten nauhakehässä oli vajaa 15 koiraa. Tuomari seisotti koiria tosi kauan ja välissä pari kertaa juoksutti. Sitten huomasin, että oltiin neljän parhaan joukossa. En todellakaan olisi uskonut, koska Laran pöytäsuoritus meni niin huonosti. Tietenkin jokaisella mätsärituomarilla on omat kohteensa mihin kiinnittävät arvostelussa huomionsa. Minulle itselleni pöytäkäytös on ollut aina arvostelussa tärkeä kriteeri.
Nelikkoa juoksutettiin pareittain edestakaisin ja sitten tuomari alkoi sijoittamaan koiria. Neljäs... kolmas... ja sitten oltiinkin jo kahden parhaan joukossa! Siinä vaiheessa ihan tosissani toivoin kakkossijaa, että pääsisi kotiin viettämään itsenäisyyspäivää ja katsomaan paraatia :D Mutta niin vaan tuomari ojensi meille punaisen ruusukkeen, eli voitto kotiin! Eipä siinä, hieno suoritus ja kyllä Lara koko ajan liikkui kauniisti.



BIS-kehää saikin sitten odotella varmaan puolitoista tuntia, koska pentuluokat oli vuorossa aikuisten jälkeen. Kehässä oli kymmenen koiraa eli kaikkien luokkien sinisten ja punaisten voittajat. Rotukirjo oli laaja: nöffistä beagleen ja löwcheniin.
Lara jaksoi yllättävän hyvin, vaikka ajattelin että se olisi ollut kaikesta hälinästä ja väenpaljoudesta paljon väsyneempi. Se liikkui taas kauniisti ja malttoi seistäkin hyvin.
Yhtään koiraa ei tiputettu pois, vaan kaikki sijoittuivat. Tuomarit alkoivat yhdessä sijoittamaan koiria. Me yllettiin lopulta niinkin korkealle kuin sijalle 2.!!! Huh mikä kakara!
Palkinnot olivat taas mahtavat, mm. lelu, aktivointipeli, ruokasäkki ja lahjakortti jolla saa 12kg ruokaa, Hööksin heijastimet ja vilkkuvalot, paaaljon herkkuja ja luita... Mieltä lämmittivät etenkin Ilommen lahjakortti jonka ajattelin käyttää nose work -kurssiin sekä Koiramekan lahjakortti jolla saa 0,5h kenttävarauksen.
Ylemmät kuvat otettu KPSH:n FB-sivuilta, kuvaajaa ei ole mainittu.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)