25. helmikuuta 2018

Viikonloppu täynnä rallya

Tämä viikonloppu meni kokonaan rally-tokon parissa. Lauantaina oli Hukka-Putken järjestämät tuplakisat Kuopiossa, Musti&Mirri areenalla. Olin ilmoittanut Lunan molempiin kisoihin, kun kerran oli näin lähellä mahdollisuus kisata.
Pari viikkoa sitten oltiin samalla hallilla mölleissä. jotka menivät meidän osalta ihan pieleen. Jo heti lähtökyltiltä Luna lähti huitelemaan omille teilleen ympäri kenttää eikä ottanut mitään kontaktia. Sain huudella kuuroille korville ja Luna tuli luokse vasta kun otin namin esille. Loppurata meni jotenkuten namien voimalla. Jep, hyvä kenraaliharjoitus kisoille. Ei ollut kovin luottavainen mieli kisapäivän aamuna.

A-kisan avoin luokka alkoi yhdentoista maissa. Sen kisan tuomarina oli Pia Heikkinen.
Meidän rata alkoi ihan hyvin, muutama eka kyltti meni lupaavasti. Sitten arvon rouva Luna veti homman ihan pelleilyksi, ei tehnyt oikein mitään mitä pyysin vaan haisteli vain ympäri kenttää. Ja sitten se päätti kakata. Sinne radalle. Meni tunteisiin, ihan vähän. Ja just oltiin käyny oikein hyvän pituinen lenkki ulkona, mutta eihän se tietenkään sinne voinut tarpeitaan tehdä kun oli niin kylmä. Pylly jäätyy.
Siitä tuli siis automaattisesti hylätty, vaan tuskimpa muutenkaan oltais tulosta siltä radalta saatu kun Luna alkoi perseilemään. Vedettiin rata kuitenkin loppuun. Radan jälkeen mietin aika pitkään, osallistunko toiseen kisaan ollenkaan. Koska se oli jo maksettu niin ajattelin että samapa se on käydä sekin rata heittämässä, ihan treenin kannalta jos ei muuta.

A-kisan rata


B-kisan avo alkoi puoli kahden aikoihin, eli kisasuoritusten välissä ehti hyvin hengähtää. Toisen kisan tuomarina oli Taru Leskinen.
Mulla tais vaihtua koirat ratojen välissä, ei nimittäin voinut olla sama koira tällä jälkimmäisellä radalla! Luna teki niiiin nätisti ja topakasti, häntä heiluen! Tuomarin kommenteissakin luki että "tekipäs topakkana töitä". Saatiin samalla meidän paras tulos ikinä, 87p.
Luna näytti sen, että se tasan tarkkaan osaa vaikka mitä kunhan se haluaa. Naurattaa, miten parin tunnin sisällä toinen rata voi mennä ihan perseelleen ja toinen rata huippuhyvin. No, Luna on Mäyräkoira. Isolla ämmällä. ♥ Meille tuli radalta yksi -3p ov ja loput olivat -1p virheitä.

B-kisan rata


Sunnuntaina vuorossa oli rally-tokon koetoimitsijakurssi. Kurssi järjestettiin Musti&Mirri areenan kokoustilassa ja se kesti noin seitsemän tuntia. Kurssin veti rt ylituomari Taru Leskinen. Päivä oli rento ja mukava, käytiin lähinnä läpi sääntöjä ja erilaisia keissejä mitä on käynyt/voisi käydä rt-kisoissa. Harjoiteltiin myös Virkun käyttöä.
KPSH:lta kurssilla pätevöityi tänään minun lisäkseni kolme uutta koetoimitsijaa, joten nyt meillä on aika hyvät puitteet järjestää jopa tuplakisoja.1 kommentti:

  1. Voi pientä Lunaa, pystyn kuvittelemaan vitutuksesi määrän Lunan paskoessa radalle :D
    Onneksi toinen rata meni hyvin, ehkä ekan radan pitikin mennä noin että saadaan parempi tulos toisesta, onnea !
    Oot ahkera!!
    - Elina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)