13. heinäkuuta 2018

Miniloma Rollossa

En ole valitettavasti taas ehtinyt kaikkien kiireiden takia päivitellä blogiin mitään. Kirjoittelen kuitenkin nyt muutaman viikon takaisesta reissustamme Rovaniemelle.
Lauantaiaamuna 16.6 lähdimme Lyylin kanssa kahdestaan junalla kohti Rovaniemeä. Matka kesti suunnilleen seitsemän tuntia. Onneksi Kajaanissa, Utajärvellä ja Oulussa oli vähän pidemmät pysähdykset niin ehdin käyttää Lyylin tarpeillaan ja jaloittelemassa. Kyseessähän oli Lyylin ensimmäinen junamatka, meni kyllä todella hyvin! Aluksi se vähän haukahteli muille lemmikkivaunun koirille mutta rauhoittui omalle paikalleen nopeasti.

Perille saavuimme kolmen maissa iltapäivällä. Soitin taksin joka kuljetti meidät vaivattomasti Joulupukin Pajakylään. Olin varmasti vähintään yhtä innoissani kuin pienet lapset sinne päästessään! Tuli heti myös ihan joulufiilis vaikka ei oltu edes juhannuksesta selvitty. Mutta oonkin ihan jouluihminen :D
Pajakylän yhteydessä oli mökkikylä, jossa majoitumme. Mökki oli todella hieno, hotellitasoinen. Jokaisessa mökissä oli myös oma sauna. Mökkien takaa pääsi suoraan metsään ja lenkkipoluille, joita tulikin kierreltyä lauantaina. Mitä pohjoisemmaksi Suomea menee, sitä kauniimpaa on luonto. ♥

Sunnuntaina vuorossa oli koiranäyttelyt. Näyttelypaikka, Napapiirin Messualue, sijaitsi vain muutaman sadan metrin päässä lomamökeistä.
Ilmoitettuna oli viisi lk. kääpiötä, joista vain YKSI narttu! Lähes poikkeuksetta tässä rodussa on aina kehässä enemmän narttuja kuin uroksia. Paikalle oli sattunut myös muutama tuttu, joiden kanssa päivä kului joutuisasti.
Tuomarina mäyräkoirilla oli romanialainen kasvattajatuomari Marian Draganescu. Aina ilo viedä koira kasvattajatuomarille.

Helteisestä säästä huolimatta Lyyli esiintyi todella kauniisti. Kehis nosti punaisen ja pinkin lapun, eli SA:n saatuaan Lyyli oli automaattisesti myös paras narttu. Samalla napattiin eka NORD SERT.
Suoraan alkoikin ROP-kehä, jossa vastassa oli peräti 24 maan muotovalio, ihastuttava vetsku-uros Naa-Naan Happy New Year. Se nappasikin pääpotin, eli Lyyli oli VSP.
Griishoi Awakuuntytär "Lyyli" 
"Correct in size and type. Good feminine bones. Correct head, proportions & lines. Good neck. Withers could be stronger. Little long in loin. Correct croup. Parallel front. Not enough strong hocks. Correct depth of chest. Good handling." AVO ERI AVK1 SA PN1 VSP NORD SERTKehän jälkeen katsoin JH-kehän ja kiertelin myyntikojuja. Mukaan tarttui kaksi Lyylin itse valitsemaa sorsalelua.
Olimme Rovaniemellä maanantaihin asti, eli ei onneksi tarvinnut enää väsyneenä näyttelypäivän jälkeen lähteä kotia kohti. Ilta meni lähinnä luonnosta nauttiessa, saunoessa ja ihan vaan rentoutuessa.
Maanantaina iltapäivällä lähti juna kohti Kuopiota. Matka meni taas hyvin, Lyyli oli selvästi väsyneempi joten nukkui enemmän. Lemmikkivaunussa oli tällä kertaa myös kissoja, joista Lyyli ei pitänyt yhtään. Ihme kummajaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)