9. helmikuuta 2018

Seinävuoren rotkolla

Lauantaina vapaapäivän ja kauniin sään kunniaksi pakkasimme reput ja suuntasimme kaverini ja Lyylin kanssa auton kohti Tuusniemeä. Kohteena tällä kertaa oli Seinävuoren rotkolaakso, Pohjois-Savon ehkäpä suosituin retkeilykohde.Paikalle oli helppo löytää, sinne oli hyvät opasteet. Tie oli myös aurattu parkkipaikoille asti.
Aluksi suunnitelmissa oli kiertää n. 2,5km pituinen rotkolaakson ympäri kiertävä retkeilyreitti, mutta valitettavasti lunta oli puoleen reiteen asti.
Edes lumimäärä ei välttämättä olisi ollut este reitin kulkemiselle, vaan meidät pysäytti lopulta reitin huono merkitseminen. Alkumatkalla opasteet näkyivät vielä suhteellisen hyvin, mutta ehkä 400m kuljettuamme (johon meni umpihangessa varmaan 10min) ei löydetty enää merkintöjä reitistä, joten oli täysin mahdotonta enää jatkaa.
Käännyttiin omia jälkiämme takaisin ja pistin tulet laavun nuotiopaikalle. Syttyi yllättävän helposti, vaikka epäilin, olisivatko taitoni päässeet ruostumaan ;) Paistettiin makkarat ja juotiin teet, Lyylikin sai puolikkaan makkaran. Voi miten onnellinen neiti! Se myös nautti kovasti nuotion lämmössä oleilusta.Kun olimme saaneet mahat täyteen, kävimme näköalapaikalla ihailemassa maisemia. Sinne oli n. 300 metrin matka parkkipaikoilta ja sinne oli suhteellisen helppo kulkea, sillä ei tarvinnut kulkea ihan umpihangessa kun siellä olivat muutkin käyneet. Puut peittivät jonkin verran näköalaa rotkoon ja muutenkin varmasti kesällä hienommat maisemat, kun kaikki ei ole lumen alla peitossa. Varmasti käydään testaamassa kohde kokonaisuudessaan paremmissa olosuhteissa kesällä. :D
Oli oikein hauska päivä vaikka ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Metsässä sielu lepää. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)