22. tammikuuta 2018

Kajaani KV


Viikko sitten lauantaina startattiin tämä näyttelyvuosi käyntiin Kajaani KV:ssa. Kun saavuimme Kajaaniin, tuntui kuin olisi palannut kotiin. Näyttely järjestettiin pallohallissa, jossa tuli intin aikana juostua muutama cooper ja viereisellä urheilukentällä oli meidän sotilasvala elokuussa 2016. Niin paljon muistoja!

Lk. kääpiöitä oli ilmoitettuna kymmenen. Kolme urosta, seitsemän narttua. Kehä alkoi heti klo 10 lk. kaniineilla, joita oli vain kaksi. Seuraavaksi alkoikin kääpiöt. Meiltä olivat tällä kertaa ilmoitettuna Lara ja Lyyli avoimessa ja Luna vetskuissa. Lyylin ja Laran lisäksi avoimessa oli yksi toinen koira.
Ensin oli Lyylin vuoro. Lyyli esiintyi tosi kivasti saaden ERIn, siitä läpsystä vaihto Laraan. Lara ei väistänyt pöydällä ollenkaan ja malttoi yllättävän hyvin, vaikka tuomari tutki suuta piiitkään puuttuvan hampaan takia. Näyttää siltä, että pöytäjännityksestä oltaisiin päästy yli *koputtaa puuta*. Lara ei ollut tällä kertaa ollenkaan tuomarin mieleen ja kehätoimitsija nosti keltaisen lapun - Hyvä. Vaan olipa se ihan Lallin näköinen arvostelu ja hammaspuutos laski arvosanaa.
Lara jäi siis kokonaan kilpailuluokasta pois, Lyylin lisäksi siellä oli toinen narttu joka oli myös saanut erin. Kierros ympäri ja Lyyli oli ykkönen kera SA:n.
Luna oli ainut veteraani. Se esiintyi oikein pirteästi ja energisesti ja tuomari kommentoikin heti Lunan nähdessään, että siltä ei ainakaan energiaa puutu. Luna oli erinomaisen arvoinen ja samalla ROP-veteraani.

Paras narttu -kehään jatkoi meidän porukasta siis vain Lyyli. Kehässä oli yhteensä kolme koiraa. Taidettiin mennä kierros ympäri, tuomari ohjasi meidät kärkeen ja mentiin vielä toinen kierros jonka jälkeen tuomari kätteli meidät parhaaksi. Koska yksikään uros ei ollut sertin arvoinen, Lyyli oli suoraan sekä paras narttu että rotunsa paras ja samalla napsahti plakkariin Lyylin toinen CACIB! Huippua!

Griishoi Awakuuntytär "Lyyli"
"4v. Erinomaisen tyyppinen. Hyvät rungon mittasuhteet. Sopiva luusto. Kaunisilmeinen pää. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta. Rintakehä voisi olla pidempi. Lyhyehkö rintalasta. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä. Tarmokkaat liikkeet. Hyvä karva. Miellyttävä käytös." AVO ERI AVK1 SA PN1 ROP CACIBGriishoi Bubble White "Lara" 
"2v. Hieman raajakas kokonaisuus. Tänään hoikassa kunnossa. Hyvä päänmalli. Kaunis ilme. Oikea purenta. Ryhdikäs kaula. Ylälinjan tulisi olla sulavampi. Hyvin kehittynyt eturinta. Rintakehän tulisi olla pidempi. Lyhyt rintalasta. Sopiva luusto. Tasapainoiset kulmaukset. Takaliike jää hieman rungon alle ja sivuliike voisi olla tasapainoisempi. Hyvä karva. Ajoittain ylpeä hännästään. 
Vasemmalta ylhäältä P2 puuttuu." AVO H
Te-Biit's Uniriepu "Luna"
"Lähes 9v. Hyvät rungon mittasuhteet ja luusto. Kaunisilmeinen pää. Oikea purenta. Alaleuka voisi olla vahvempi. Jalo ja ryhdikäs kaula. Ylälinja voisi olla hieman jämäkämpi ja rintakehä pidempi. Lyhyt rintalasta. Sopiva eturinta. Riittävästi kulmautunut edestä, enemmän takaa. Reippaat liikkeet. Hyvä häntä. Oikea karvanlaatu. Reipas käytös ja esiintyminen."  VET ERI VEK1 ROP-VET  
Isoihin kehiin oli meiltä siis menossa sekä Lyyli että Luna. Nelosryhmän ryhmäkehä ja vetskujen esiarvostelukehä menivät ikävästi päällekäin, mutta onneksi äitini meni Lunan kanssa esiarvosteluun. KV-näyttelyiden isoissa kehissä on kyllä ihan erilainen fiilis kuin ryhmä- tai kr-näyttelyiden isoissa kehissä.
Sekä Lyyli että Luna esiintyivät vuorollaan upeasti monen tunnin odottelun jälkeen. Kummallekaan ei kuitenkaan sijoituksia. Mäykkyryhmässä yksikään lyhkäri ei yltänyt sijoille tällä kertaa.


    


 

Lyyli ryhmäkehässä. Kuva: Sinikkafoto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)