15. tammikuuta 2018

Whippet-rotuseminaari ja Krista Karhun rallytokovalkka

Heti vuoden alkuun, 2.1 pääsimme Lunan kanssa Krista Karhun oppiin, kun hän tuli kouluttamaan KPSH:n hallille Kuopioon. Krista Karhu on eläintenkouluttaja, rallytokon ylituomari ja rallytokon Suomenmestari.
Aamupäivällä jokaisella koirakolla oli 20min yksityisopetus, jossa käytiin läpi ohjaajan esille tuomia ongelmakohtia. Illalla oli vuorossa ratatreeni palautteineen.
Meille tuli valmennus todellakin tarpeeseen sillä meillä on ollut jo pidemmän aikaa lähes ylitsepääsemätön ongelma: treeneissä tehdään pääasiassa tosi hyvin, mutta kisoissa ollaan kuin toinen koirakko: Luna vilkuilee ihan muualle, ottaa häiriötä pienimmistäkin asioista jne. Tämän takia olemme myös jumissa avoimessa luokassa vaikka voittajan liikkeetkin olisi jo kisavalmiita.
Saatiin paljon vinkkejä ja uutta motivaatiotakin, mikä on kieltämättä ollut loppuvuonna kateissa rallyn osalta. Uuteen nousuun! Lähdetään liikkeelle vauva-askelin liikkeistä, jotka sen pitäisi osata jo vaivatta ja lisätään häiriötä asteittain. Yritetään saada paljon ratatreeniä esim. möllikisoissa.

Oppilas Luna tauolla

Loppiaisena 6.1 olin mukana whippetien rotuseminaarissa Kuopiossa. Olin siellä esittämässä koiria, mutta siinä samalla kuunnellessa ja katsellessa oppi kyllä todella paljon whippeteistä (joka oli minulle uusi tuttavuus rotuna) sekä koirien rakenteesta ylipäätään. Seminaarissa toimivat kouluttajina ulkomuototuomarit Markku Mähönen ja Unto Timonen.
Aamupäivällä käytiin kuvien ja esimerkkikoiran (alemmassa kuvassa) avulla läpi whippetin rotumääritelmä. Jokainen kohta erikseen: yleisvaikutelma, kallo, kuono, silmät, korvat, runko, häntä jne... Aihe herätti paljon kysymyksiä ja keskustelua.
Iltapäivällä käytiin koiria läpi pöydällä ja liikkeissä ja seminaarin osallistujat pääsivät kommentoimaan, tutkimaan ja vertailemaan koirien rakennetta tarkemmin. Päivän lopuksi he pääsivät vielä kirjoittamaan arvostelut koirista.
Pääsin esittämään päivän aikana niin monta koiraa etten edes muista, hyvin erilaisia luonteeltaan. Mieleen jäi ihastuttava brindle Mysti, joka oli hyvin innokas ja leikkisä kaveri! :D
Oli kyllä mahtavan opettavainen päivä, toivottavasti mäyräkoirillekin järjestettäisiin vastaava joskus tulevaisuudessa. Rotuseminaarithan ovat vielä melko tuore ilmiö Suomessa.

Kuva: Karoliina Holmavuo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)