15. joulukuuta 2017

Messari 2017

Voittajaviikonlopusta alettu pikkuhiljaa selviämään ja takaisin arkeen palattu. Olipa taas oikein kiva olla paikalla, viime vuonna jäi armeijan takia välistä.
Reissu alkoi torstaina, kun suuntasin iltapäivällä junalla kohti Helsinkiä. Perillä rautatieasemalla minua oli vastassa kaverini. Lähdimme yhtä matkaa hotellille johon jäi matkatavarat ja menimme syömään. Illalla hotellilla kertasin vielä englanniksi koirasanastoa, sillä luvassa oli kolmen päivän englannin kirjoitusurakka.
Jokainen aamu alkoi klo 5.30, tietenkin hotelliaamiaisella ja paikan päällä messukeskuksessa oli päivittäin kehisten aamubriiffi.


Perjantaina ja lauantaina olin italialaisen Pietro Marinon kehässä kirjoittamassa. Hän oli aivan ihastuttava persoona ja hänellä oli myös vaimo mukana, selvisi että myös hän on tuomari. Kummallekin heistä tämä oli ensimmäinen kerta Suomessa ja he kyselivätkin meiltä vinkkejä Helsingin nähtävyyksiin. Harmi vain, minä ja kehisparini olimme molemmat itä-Suomesta, emme siis olleet ehkä ihan parhaita Helsinki-oppaita.
Minulla oli siis molempina päivinä sama kehispari. Homma toimikin meillä ihan mahtavasti, joten oli onni että saimme työskennellä jokaisen päivän yhdessä.

Perjantaina arvosteltavina rotuina olivat musta sekä pippuri & suola snautseri, bergamasco, maremmano-abruzzese, italianseisoja ja spinone. Lauantaina vuorossa olivat lagotto, cane corso ja etnankoira.
Hauska fatka, joka ikinen perjantaina ja lauantaina kirjoittamani arvostelu (vähän vajaa 200 arvostelua) alkoivat sanoilla "good type". :D
Päivästä selviydyttyäni kävin shoppailemassa Helsingin keskustassa ja pitihän se myös käydä testaamassa hotellin sauna, hyvät löylyt oli. Lauantai-iltana näin Elinaa, johon itseasiassa törmäsin sattumalta jo perjantaina messarissa. Menimme ravintolaan syömään ja juoruja riitti, viime näkemästä taisi olla lähemmäs pari vuotta!!

Sunnuntaina kehä alkoi vasta kymmeneltä, eli ehdin aamulla viettää aikaa mäykkykehällä. Ehdin näkemään osan lk. kaniineista.
Viimeisenä päivänä meillä oli uusi tuomari, tällä kertaa kirjoitin norjalaisen Anders Tunold-Hanssenin kehässä. Aamulla kehä alkoi heti myöhässä, kun metsästettiin ympäri messukeskusta oikeanlaista pöytää mikä kelpaisi tuomarille.
Päivän aikana tuli taas huomattua miten joillain (aikuisilla!) ihmisillä menee aivan liian paljon tunteisiin jos esim. valiokoira ei saakaan ERIä...
Sunnuntaina kehässä esiintyivät petit sekä grand basset griffon vendeen, bokseri ja bordeauxindoggi.

Kennelliitolta upea kehätoimitsijalahja, jälleen kerran!

Etukäteen olin hieman huolissani, miten ehtisin kierrellä myynti- ja esittelykojuja töiden ohella. Aikaa jäi kuitenkin oikein hyvin ja mukaan tarttuikin mm. kehisten sanastokirja, eu-passin kannet, noutokapula, luita ja herkkuja sekä kaksi lelua koirille. Lelut kuolivat Lyylin käsittelyssä noin kahdessa minuutissa kotiin saavuttuani.

Suuri kiitos kaikille mukanaolleille. Reissu oli mahtava, messariin on aina ilo palata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)