24. syyskuuta 2017

Kehätreeniä mätsärissä

Tänään kävimme Siilinjärvellä mätsärissä, sillä Lara tarvitsee kehätreeniä virallisia näyttelyitä varten. Mukaan lähti myös vanha rouva Luna, koska hän pitää esiintymisestä niin kovasti :)
Ilmoitin siis Lunan veteraaneihin ja Laran pieniin aikuisiin. Ensin oli veteraanit, joita oli yhteensä vain neljä.
Lunan parina oli kultsu, joka ei malttanut oikein liikkua. Luna esiintyi tosi kauniisti vaikka pöytää ei ollutkaan käytössä ja se sai paljon kehuja tuomarilta. Luna on "hurmaava ja ikäistään nuoremmalta vaikuttava koira jolla on ihana luonne, hyvät takakulmaukset ja erinomaiset liikkeet". Kommentit lämmittivät mieltä kovasti! Luna sai punaisen nauhan.
Punaisten kehässä oli siis Lunan lisäksi vain yksi toinen koira, joka oli rodultaan villakoira. Pari kertaa mentiin yhdessä ympäri ja lopulta Luna vei voiton ollen siis PUN1!

Kehän jälkeen treenailin Laran kanssa ja pian olikin meidän vuoro mennä kehään. Laralla oli eri tuomari kuin Lunalla. Lara arkaili hieman liikkeessä, kun meidän parina ollut bostoninterrieri kulki takana ja röhisi. Se oli selvästi kovin pelottavaa. Pöydällä Lara oli reipas vaikka sitä jännitti. Antoi kuitenkin tuomarin tutkia. Yksittäisliikkeissä Lara meni nätimmin. Saatiin sininen nauha.
Sinisten kehässä koiria oli kuusi. Mentiin kaksi kierrosta kehää yhdessä ympäri ja seisotettin pitkään, kunnes tuomari oli tehnyt valintansa. Sitten tuomari huusi: "Mäykky ykkönen!". En tiedä, oliko ilmeeni siinä vaiheessa enemmän iloinen vai kauhistunut. Myös sinisten voittajat menivät BIS-kehään, joten minulla ei olisi ketään handleria toiselle koiralle. Ketään tuttujakaan ei sattunut olemaan paikalla tällä kertaa.

Kehän jälkeen alkoikin kuumeinen handlerin etsiminen. Huomasin, että paikalla oli kaksi muuta lk. mäykkyä omistajineen. Kävin kysymässä heiltä, josko jompi kumpi voisi esittää Laran. Esittäjä löytyi, mahtavaa! Suuri plussa oli myös se, että hänellä oli kokemusta mäykyn esittämisestä.
Esittäjä treenaili sitten Laran kanssa ja heillä meni ihan hyvin, vaikka aluksi Lara olikin ihan ihmeissään, koska eihän sitä ole koskaan esittänyt muut kuin minä ja äitini. Olin yllättynyt, miten hyvin se meni vieraan kanssa.
BIS-kehässä ei juostu ollenkaan, seisotettiin koiria ikuisuudelta tuntuva aika. Luna jaksoi hirmu hyvin, mutta Lara oli jo väsynyt eikä malttanut koko aikaa seisoa nätisti. Tuomarit valitsivat jatkoonmenijät, Luna tai Lara eivät kuuluneet näihin, kuten ei myöskään kolmas kehässä ollut mäykky eikä muutkaan pienet koirat tällä kertaa.

Olipas aika hieno päivä kaikilta osin ja oli mahtavaa tutustua uusiin mäykkyihmisiin. Mäykkykansa on kyllä pääosin todella mukavaa, avointa ja auttavaista porukkaa, toivottavasti ilmapiiri pysyy jatkossakin yhtä hyvänä. ♥

Pienten aikuisten sinisten sijoittuneet. Kuva VSKK ry:n fb-sivuilta

Neidit poseeraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)