8. kesäkuuta 2016

Laran ensimmäinen mätsäri

Eilen päätin lähteä Laran kanssa vähän maistelemaan, että millaista se näyttelykoiran elämä on. Kävimme siis mätsärissä. Laralle kaikki oli ihan uutta ja hieman pelottavaakin, kun joka puolella oli hirveästi kaiken kokoisia ja näköisiä koiria.
Ilmoitin Laran pieniin pentuihin. Onneksi kehään pääsyä ei tarvinnut kauaa odotella, sillä pienet pennut alkoivat omassa kehässään ensimmäisenä. Laran parina oli basenji. Ensin mentiin yhdessä kierros ympäri. Jo siinä vaiheessa Laran liikkuminen vaikutti kovin hankalalta: kaikki muu kuin minä ja minun kuunteleminen kiinnosti enemmän. :D
Pöydällä Lara käyttäytyi oikein hyvin: ei väistänyt tuomaria ja antoi tutkia nätisti hampaat. Olen tosi tyytyväinen! Mentiin vielä kolmio ja edestakaisin, liikkuminen oli edelleen melko hankalaa. Lara sai sinisen nauhan juurikin liikkumisen perusteella.
Sinisten nauhakehässä oli vain kolme koiraa, mätsärissä ei siis tosiaankaan ollut tungosta. Mentiin yhdessä ympäri pari kierrosta ja seisotettiin koiria. Lara kyllä seisoi super hienosti ja se näyttää todella nätiltä ja ryhdikkäältä seisoessaan! Tuomari kätteli kilpakumppanin kolmanneksi ja jäljellä oli enää Lara ja toinen koira. Mentiin vielä kierros ympäri ja siinä vaiheessa Lara kyllä päätti että nyt saa riittää, minä en enää liiku mihinkään! :D Vaivalla, kehuilla ja makkaran voimalla päästiin se kierros kuitenkin mentyä. Tuomari ojensi meille kakkosruusukkeen.
Laran ensimmäisestä mätsäristä tuloksena siis SIN2. Lauantaina olisi suunnitteilla treenailla kehäkäyttäytymistä uudestaan mätsärin merkeissä, sillä etenkin liikkumisessa on vielä paaaaljon parantamisen varaa. Ja niin saa toki ollakin, eihän Laralla ole ikää kuin vasta 5kk.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)