10. kesäkuuta 2017

Elonmerkkejä + Pielavesi RN 10.6.2017

Heippa vaan kaikille! Blogi on elellyt täydellistä hiljaiseloa viimeisen vuoden ajan. Kuulostaa pitkältä ajalta, mutta oikeasti aika on kulunut kuin siivillä!
Lähdin tosiaan viime vuoden heinäkuussa armeijaan ja koirien kanssa harrastaminen on ollut aivan nollissa. Viikonloppuvapailla, joita on ollut vaihtelevasti 1-4 kertaa kuussa, olen ollut joko toisella puolella Suomea poikaystävän kämpillä tai sitten ihan vaan levännyt kotona koirien keskellä sohvalla maaten. Ei ole vaan jaksanut tehdä mitään ylimääräistä ja koirien kanssa harrastaminen on jäänyt lenkkeilyn tasolle. Tj on enää 5, joten muutosta tilanteeseen odotettavissa!
Viimeiset 11,5kk naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittaessa ovat olleet elämäni upeimmat kuukaudet. Olen päässyt näkemään ja kokemaan niin paljon sellaista, mitä en olisi mitenkään koskaan tullut kokeman muuten. Helppoa ei missään tapauksessa ole ollut. Verta, hikeä ja kyyneleitä on vuodatettu aika paljon etenkin sotaharjoituksissa ja AUK oli hyvin pimeää aikaa, kaikilla tavoin :'D Mitään en vaihtaisi pois ja kulunut vuosi on kasvattanut minua ihmisenä niin paljon. Armeijasta jäi käteen mm. paljon ikuisia muistoja ja ystäviä sekä reservin alikersantin arvo.
Pian ollaan kuitenkin back in business koirapuolellakin!

Tänään olimme äitini kanssa Pielaveden ryhmiksessä. Itse olen esittänyt koiria kehässä viimeksi syyskuussa 2015, mutta hyvin muistui kyllä hommat takaisin mieleen. Koirista mukana olivat Lara ja Lyyli ja lisäksi meidän kasvatti ja Laran veli Tiitus oli paikalla.
Lk. kääpiöitä oli yhteensä viisi. Ne olivat viimeisenä kehässä ja kehä oli myöhässä, joten ennen kehää oli hyvin aikaa tavata tuttuja, joita oli ihan mukavasti paikalla.
Meidän tiimistä ensin kehään meni "miesvahvistus" eli Tiitus. Tiituksen esitti hänen omistajansa ja se esiintyikin oikein nätisti. Harmillisesti vain Tiitus kantaa häntäänsä todella korkealla (kuten isänsä) ja siitä myös tuomari sakotti. Tiitus sai EH:n. mutta arvostelu oli erinomainen hännänkantoa ja liikkeitä lukuunottamatta. Ei valitettavasti muistettu/ehditty ottaa Tiituksesta kuvia.
Uroksia oli kaksi eikä kumpikaan saanut SA:ta, joten nartut alkoivat hyvin nopeasti Tiituksen kehän jälkeen. Vuorossa oli meidän höpönassu Lara, ainoana junnuluokassa. Neiti liikkui niiiin hyvin ja ryhdikkäästi, mutta pöydällä arasteli ja väisti. En voi kyllä syyttää ketään muuta kuin itseäni, enhän ole harjoitellut Laran kanssa kehäkäyttäytymistä inttivuoteni aikana yhtään ainoata kertaa... Treenit kutsuu siis! Lara sai erinomaisen, SA jäi saamatta itseluottamuksen puutteen ja massattomuuden takia. Tuomarilta saatiin paljon kehuja siitä, kuinka lupaava Lara on. Ja tiedänhän minä sen itsekin. 
Viimeisenä kehään tepasteli Lyyli. Lyyli esiintyi erinomaisen hienosti ja se näkyi myös tuloksessa: erinomainen ja SA. Siitä jäätiinkin suoraan paras narttu -kehään joka oli samalla kertaa ROP-kehä, sillä kukaan uroksista ei saanut SA:ta. Lyylin kanssa kehässä rotunsa parhaan titteliä havitteli myös nätti nuorten luokan narttu. Kierros kehää yhdessä ympäri ja tuomari oli päätöksensä tehnyt: minulle ojennettiin punakeltainen ruusuke. Sertiähän me ei voida ottaa vastaan, joten se meni sitten seuraavalle.

Griishoi Black And White "Tiitus" 
 "Kookas maskuliininen uros, jolla oikeat mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Purenta ok. Hyvä kaula. Hyvä eturinta. Vankka luusto. Hyvä rintakehä. Pitkä lanne. Hyvät takakulmaukset. Mustalaikullinen hyvä turkki. Erittäin korkealla pystyssä kannettu häntä. Liikkuu leveästi takaa, sivuliike lyhytaskelinen. Mukava luonne. JUN EH JUK2

Griishoi Bubble White "Lara"
"17kk:n ikäinen mukavankokoinen narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä kallo ja kuono-osa. Hyvä pigmentti. Hyvä purenta. Hyvä eturinta. Hyvä luusto. Pitkä lanne. Hyvä selkä. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen turkki. Kaunis väri. Hyvä häntä. Liikkuu rodunomaisesti. Tarvitsee massaa ja lisää itseluottamusta." JUN ERI JUK1

Tänään otettu kuva, josta hyvin näkee juurikin massan puutteen :D Lara 17kk.


Griishoi Awakuuntytär "Lyyli"
"4v. Feminiininen narttu jolla oikeat mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Purenta ok. Hyvä kaula. Hyvä luusto. Hyvä eturinta. Hyvä runko. Pitkä lanne. Hyvät takakulmaukset. Hyvä häntä. Kaunis turkki. Liikkuu rodunomaisesti ja hyvällä ryhdillä." AVO ERI AVK1 SA PN1 ROP 
Tuomarina Kristiina Ahlberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)