11. huhtikuuta 2015

Erilaiset agilitytreenit

Tämän viikon agilitytreenit olivatkin aika erilaset mitä yleensä. Ohjasimme lähes koko tunnin muiden ryhmäläisten koiria! Kouluttajan mukaan erilaisten koirien ohjaus kasvattaa todella paljon sekä ohjaajan osaamista että koiran toimintakykyä. Ja olihan se aika vapauttavaa, kun pääsi menemään huippuosaavan koiran kanssa rataa! Silloin pystyi keskittymään täysillä omaan ohjaustyyliin, kun pystyi luottamaan koiran tekemiseen lähes sataprosenttisesti.
Ensin pääsin kokeilemaan kouluttajan 3-luokan jackrusselia. Ihastuin siihen ihan kokonaan! Se oli niin osaava ja energinen ja tosiaan pystyin keskittymään pelkästään ohjaukseen.
Seuraavaksi päätin kokeilla pk. chihuahuaa. Tämä chihu oli kovin ujo tapaus, ja alussa minulla olikin vaikeuksia saada sitä mukaani. Mutta kaikenlaisten alkuongelmien jälkeen homma alkoi sujumaan, ja olen hirmu tyytyväinen, että pääsimme menemään lyhyttä rataa onnistuneesti.
Kolmannella kierroksella mukaani lähti italiaano. Aivan hurmaava tapaus, niin veikeä hyppelijä ja jollain tavalla miellyttävä ohjattava.
Viimeisellä kierroksella olisi saanut ohjata omaa koiraa, mutta halusin kuitenkin testata vielä jotain tuntematonta koiraa. Niinpä pääsin menemään rataa kouluttajan toisen russelin kanssa, joka myöskin on 3-luokassa. Menimme aika pitkää, n. 7 esteen, rataa. Mulla oli vaikeuksia pysyä koiran vauhdissa mukana, koska olen tottunut mäykkyjen kovin hitaaseen vauhtiin.
Muutama ryhmäläinen kokeili treenien aikana Lillaa. Mulla on nyt siis jo jonkin aikaa ollut Lilla mukana treeneissä, kun Luna on ollut tiineyden takia poissa kuvioista. Lilla aloitti kaiken täysin alkeistasolta, mutta se on kehittynyt aivan mielettömän nopeasti! Lilla ei oikein meinannut lähteä muiden ryhmäläisten mukaan :D Menin sitten vähän avustamaan ja rohkaisemaan Lillaa, ja kyllä se sitten sujuikin edes muutaman hypyn pituisen pätkän.
Mahtavat fiilikset jäi kyllä näistä treeneistä, samanlaisia treenejä voisi olla useamminkin! Nämä oli todelliset hyvän mielen treenit, vielä seuraavanakin päivänä jaksoi hymyilyttää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)