7. kesäkuuta 2014

Pielavesi RN 7.6.2014

Tänä aamuna hieman puoli kymmenen jälkeen suuntasimme Lyylin ja äitini kanssa auton kohti Pielavettä, päämääränä Pielaveden ryhmänäyttely. Kun saavuimme perille, etsimme paikan näyttelyteltalle ja pystytimme sen. Teltta tuli todellakin tarpeeseen, sillä oli tosi helle ja teltassa oli edes vähän viileämpää kuin ulkona. 
Saatiin aika pitkään odotella, että lk kääpiöt alkaisivat. Mutta oli ihanaa, kun kerrankin ei ollut yhtään kiire. 
Ensin oli junioriuros, joka sai ERI:n, ei muuta. Sen jälkeen alkoi heti juniorinartut. Luokassa oli Lyylin lisäksi yksi toinen koira. Ensin oli Lyylin vuoro. Tuomari tutki Lyylin pöydällä ja mittasi rinnanympäryksen, vaikka Lyyli ei vielä olekaan 15kk. Tulokseksi tuomari sai 31,5cm. Lyyli oli pöydällä ihan täydellisen hyvin, se on päässyt pöytäujoudesta yli!
Seuraavaksi piti mennä edestakaisin, seisottaa hetken, sitten kerran ympäri ja vielä seisottaa. Kehis nosti ilmaan punaisen lapun, eli ERI Lyylille. Jäätiin sitten odottelemaan kilpailuluokkaa. Toinenkin junnunarttu sai ERI:n. Tuomari pyysi meidät yhdessä ympäri ja sitten osoitti Lyylin ykköseksi, kera SA:n.
Yksi luokka oli vielä välissä ennen kuin päästiin paras narttu -kehään. Kukaan muu lk. kääpiö ei saanut SA:ta tänään paitsi Lyyli, joten Lyyli oli automaattisesti PN1, sai sertin ja oli ROP! Mun pieni kulta on ihan huikea. ♥ Tämä oli Lyylin neljäs näyttely, kolmas serti ja toinen roppi. 
Jäätiin isoon kehään, vaikka ei sieltä todellakaan mitään menestysodotuksia ollut, kun roturyhmät 4 ja 5 oli yhdistetty. Vaikka oli tosi kuuma ilma ja oltiin jouduttu monta tuntia odottelemaan ryhmiä, Lyyli jaksoi sielläkin käyttäytyä hirmu hyvin. Se kehä oli nopeasti ohi, tuomari vaan käveli kaikkien koirien ohi ja juoksutti yhdessä kerran ympäri ja sen jälkeen valitsi jatkoon menijät. 
Oli ihana päästä viileään ilmastoituun autoon, kun oli koko päivän ollut helteessä ulkona. Lyyli nukkui koko matkan sikeästi, eikä ihme, sillä päivä oli kuitenkin tosi raskas.
Tuomarina mäyräkoirilla oli Riitta Lahtovaara. 

Lyyli (Awakuuntytär)
"Erinomaista tyyppiä oleva feminiininen mittasuhteiltaan oikea narttu. Oikealinjainen pitkä pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Kaunis kaula. Erinomainen ylälinja. Rintakehä voisi olla hieman pidempi ja eturinta voimakkaampi. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Erinomainen karvapeite. Kaunis väritys. Pitkät vapaat liikkeet. Luonne ystävällinen." JUN ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP.


Aikaa jäi tietenkin myös kojujen kiertelylle, ja mukaan tarttui tälläinen Hurtan viilennystakki. Meillä on jo yksi, mun muutama vuosi sitten tekemä viilennysloimi (joka muuten on Lyylin päällä muutamassa tämän postauksen kuvassa ylempänä), mutta kun on kolme koiraa niin viilennysloimiakin on parempi olla enemmän kuin yksi. Tämä myös pysyy liikkeessä paremmin päällä, kuin se itse tekemä. Meinattiin ostaa myös toinen samanlainen, mutta tämä oli viimeinen. 
Hintaa oli 10e, kun se oli alennuksessa. Ei todellakaan paha hinta, sillä esimerkiksi Mustin ja Mirrin nettikaupassa takkia myydään hintaan 59.90e. Tälle on varmasti käyttöä vielä tänä kesänä.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)