11. kesäkuuta 2014

Mölleilyä

Tänään oltiin meidän rally-tokoryhmän järjestämissä omissa rally-tokomölleissä, joista osa kilpailijoista tosin oli myös eri seurasta. Olin sekä töissä että kisasin. Me oltiin Lunan kanssa alokasluokassa.
Alokasluokka oli ensin, luonnollisesti. Ensin oli rataantutustuminen. Rata oli osittain melko sokkeloinen, mutta opin sen kyllä melko helposti, kun muutaman kerran kävelin sen läpi. Alokasluokassa oli 11 kilpailijaa ja me oltiin Lunan kanssa koko luokan viimeisiä. Aika kului nopeasti toisten ratasuorituksia katsellessa. 
Viimein meidät kuulutettiin radalle. Heti ensimmäisellä tehtäväkyltillä minulla oli vaikeuksia saada Luna keskittymään minuun, sillä sitä meinasi kiinnostaa kaikki ihan muu paitsi rata. Sain kuitenkin kiinnitettyä Lunan huomion ja kiinnostuksen ja se menikin melkein koko loppuradan superhyvin! Kolmanneksi viimeisellä kyltillä, joka oli pujottelua, Luna taas vähän haahuili ympärilleen ja sain siinä todella innostaa sitä keskittymään minuun.
Rata tuntui olevan todella nopeasti ohi. Kun pääsimme radalta, olin ihan äimistynyt siitä, miten hienosti Luna meni!! Luna oli ihan kuin eri koira, kun vertaa esimerkiksi siihen, millainen se oli syksyn kisoissa (joista tuli hylätty). Silloin syksyn kisoissa Luna oli todella epävarma ja sen huomio oli suurimman osan radasta ihan muualla kuin radalla. Nyt Luna sen sijaan keskittyi todella hyvin muhun, niitä ekaa ja kolmanneksi viimeistä kylttiä lukuunottamatta. 
Ennen rataa jännitin sitä menisikö Luna maahan ja pysyisikö se paikallaan 'istu, kierrä koiran ympäri' -kyltillä, koska niissä liikkeissä meillä oli vähän ongelmaa, kun treenattiin tällä viikolla ennen kisoja kotona. Mutta kyllä se pysyi paikallaan ja maahankin meni hyvin, vaikka vähän pitikin kädellä avustaa. Kehonliikkeillä avustuksesta ei onneksi alokasluokassa vielä sakoteta, mutta silti pyrin pitämään ne aika minimissä. 
Nämä möllit menivät kyllä aika nappiin ja rauhallisilla mielin voin lähteä lokakuun virallisiin kisoihin. Toki meillä on vielä paljon treenattavaa ja parannettavaa. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, kuten Teemu Selänne on osuvasti todennut.
Alokasluokan palkintojenjako oli heti alokasluokan jälkeen. Tuomari jakoi arvostelulomakkeet sijoitusjärjestyksessä. Kun tuomari oli neljänneksi tulevan kohdalla, tajusin, että minua ja Lunaa ei oltu vieläkään sanottu. Vaikka rata tuntuikin menneen omasta mielestäni hyvin, en silti odottanut sijoitusta. Kun tuomari oli kolmanneksi tulevan kohdalla, mietin että meidät on varmaan unohdettu välistä tai jotain, koska enää kaksi parasta on jäljellä eikä meillä niin hyvin voinut mennä. :D Mutta niin siinä kävi, että me tultiin toiseksi! Pisteet olivat myös aika huikeat, 95 pistettä, kun 100 pistettä on täydet!!! Siitä radalla haahuilusta tuli 4 virhepistettä ja 1 siitä, kun Luna yhdessä vaiheessa haisteli pujottelutötteröitä. Meidän aika oli 2:07. 
Saatiin myös palkintoja. Best-In oli kisojen sponsorina, joten sieltä saatiin iso possunkorvapussi, kanan kivipiirapussi ja kaksi härkäpuikkopussia. 
Palkintojenjaon jälkeen vein Lunan takaisin häkkiin ja lähdin jatkamaan töitä, sillä vielä oli jälkellä avoin luokka ja voittajaluokka, joissa ei onneksi ollut kuin pari kisaajaa. Vähän kahdeksan jälkeen oltiin saatu paikat kuntoon ja päästiin vihdoin lähtemään kotiin. 
Kisarata oli tällainen, eli se on siis ollut myös virallisissa kisoissa kisaratana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)