22. heinäkuuta 2017

Saarijärvi KR 22.7.2017

Tänään käväisimme Saarijärvellä näytelmissä. Lk. mäykyt oli merkitty alkavaksi vasta klo 13 maissa, joten kovin aikaisin ei tarvinnut lähteä ajamaan. Mukaan lähtivät tällä kertaa Luna ja Lara.
  Sää tänään oli hyvin vaihtelevaa: välillä satoi taivaan täydeltä, välillä taas paistoi aurinko tosi kuumasti. Meidän kehän aikana onneksi vain ripeksi vettä. Kaikki kehät olivat nurmella ja nurmi muuttuikin nopeasti todella liukkaaksi. Sai kyllä kiittää siitä, ettei mäykkyjen kanssa tarvitse juosta, isojen koirien kehissä handlerit kaatuilivat kun oli niin liukasta!

Lk. kääpiöitä oli ilmoitettu seitsemän: kaksi urosta ja viisi narttua. Lara starttasi nartut nuorten luokassa, jossa se oli yksin. Tuomari pyysi kehää ympäri ja sitten pöydälle. Ollaan nyt ehditty jonkin verran Pielaveden ryhmiksen jälkeen treenata pöydällä oloa ja siinä näkyikin kehitystä: Lara väisti paljon vähemmän kuin ennen. Tuomarina oli aivan ihastuttava Anca Giura, joka kohteli sekä koiraa että handleria erittäin ihanasti ja hänellä näytti olevan paljon asiaa koirille. :) Kehis näytti punaista ja vaaleanpunaista lappua, eli ERI ja SA sekä luokkavoitto. Tuomari oli pitänyt koko päivän aika tiukkaa linjaa etenkin SA:n suhteen, siksi en olisi uskonut Larankaan sitä saavan, kun se on vielä niin ruipelo. Mutta niin vaan sai ja vielä kehujen kera!
Luna esiintyi tänään ensimmäistä kertaa veteraaneissa. Luna oli koko päivän ollut tosi innoissaan ja vanha kehäkettu esiintyikin oikein mallikkaasti. Lunalle myös ERI ja SA sekä luokkavoitto. Samalla Luna oli toki myös ROP-veteraani, sillä uroksissa ei ollut vetskuja.

Heti vetskujen jälkeen alkoikin paras narttu kehä. Kehässä oli yhteensä viisi toinen toistaan upeampaa koiraa, Suomen parhaimmistoa, eli luvassa oli tiukka kisa. Kehässä oli aluksi viisi koiraa, joten tuomari kätteli yhden pois. Luna ja Lara pysyivät kehässä. Pariin kertaa mentiin ympäri ja järjestys oli selvä: venäläinen valionarttu voitti, toiseksi käyttöluokan narttu, kolmas oli Luna ja neljäs Lara. Lara sai myös varasertin, kun se ei muille näyttänyt kelpaavan. :D Tuomari vielä sanoi minulle, että Larasta tulee upea, kunhan se kasvaa. Jäi super hyvä mieli!
  Kaikin puolin erittäin onnistunut ja mukava päivä takana, tuli myös tavattua joitakin mäykkyihmisiä keitä en ollut pitkään aikaan nähnytkään. Meidän kehä loppui vasta vähän vailla kolme ja kolmelta jo alkoi ryhmät, joten päätettiin jäädä BIS-vet kehään. Kehä jäi pelkäksi läpijuoksuksi meidän osalta, mutta Luna jaksoi vielä loistaa, vaikka päivä oli ollut pitkä.

Griishoi Bubble White "Lara"
"Good general appearance. Beautiful head. Long muzzle. Correct bite. Missing P1 upper left jaw. Well defined body. Good forechest. Correct movement. Great expression." NUO ERI NUK SA PN4 VASERT

FI MVA Te-Biit's Uniriepu "Luna"
"8 years old, still in great shape. Strong teeth. Correct profile. Compact well defined body. Correct angulations. Good coat quality." VET ERI VEK1 SA PN3 ROP VET 

Väsyneet matkalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)