8. marraskuuta 2014

Valssailua ja arjen kuulumisia

Tämän viikon agin kurssikerralla oli siis valssin harjoittelun aika. Ensin kouluttaja selitti asian meille tarkasti ja sitten pääsimme harjoittelemaan ohjauskuviota ilman koiria. Valssi vaikutti mielestäni ihan mielettömän vaikealta.
Meillä oli sellainen tehtävä, jossa oli hyppy-hyppy-mutkaputki-hyppy-hyppy, ja putken jälkeen tosiaan tehtiin siis valssi. Alussa menimme vain hyppy-putki-hyppy sarjaa. Lunalla oli vähän ongelmia putken kanssa. Lunahan kyllä osaa sen tosi hyvin, mutta nyt se meinasi aluksi hirmu helposti mennä sen ohi. Samoin itse tein kahdella ensimmäisellä yrittämällä valssin sijasta persjätön, jota harjoittelimme viikko sitten, ja joka oli minulle paljon helpompi. Mutta kyllä se valssikin sieltä lopulta tuli! Ja sehän alkoi sujumaan ihan hirmu hyvin, kun sain liikeradan päähäni. Lunakaan ei ohittanut putkea enää. Koska meillä sujui niin hyvin, niin saimme sitten mennä myös sitä kokonaista sarjaa. Ja sekin sujui!
Lopputunnilla sitten otimme muutaman kerran samaa sarjaa persjätön kanssa. Juuh elikkäs, tein sitten ekalla yrittämällä persjätön sijasta valssin, se tuli niin automaattisesti. Mutta kyllä se persjättökin sieltä tuli. En osaa sanoa tällä hetkellä, kumpi on itselleni helpompi. Molemmat sujuvat.
Itsenäisenä harjoituksena oli puomi. Lunan ongelmana on edelleen liian kova vauhti alas tultaessa. Harjoitusta siis vaan. Muuten puomi sujuu siis hyvin, vauhti on muuten sopiva ja Luna menee sen tosi rohkeasti ja epäröimättä.

Sitten vähän meidän arjen kuulumisia. Tytsyt ovat pysyneet nyt lähiaikoina terveinä, mikä on tietenkin mahtava juttu. Kaikki kolme ovat nyt siirtyneet Royal Caninista siihen vehnättömään Barking Headsin ruokaan, joka näyttää sopivan tosi hyvin. Sen lisäksi raakaa silloin tällöin.
Lunan kanssa meillä on tosiaan rally-tokotreenit aina sunnuntaisin, ja ne ovat sujuneet mukavasti. Kovasti treenauksen alla tällä hetkellä on se, että Luna ei enää "sekoittaisi" maahanmenoa ja istumista keskenään. Siitähän koitui meille Kuopion kisoistakin virhepisteitä, joten olisi oikeasti kiva saada se pois. Meiltä puuttuu alokasluokasta enää yksi tulos, seuraavat kisat ovat näillä näkymin mahdollisesti joko helmikuussa tai maaliskuussa. Ensi sunnuntaina olemme menossa Ponderan mölleihin, ihan uusi halli Lunalle, jes!
Tänään olin KPSH:n hakukokeen tottisosuudessa talkoilemassa. Olipa tosi kiva olla siellä, en ole nimittäin aiemmin ollut katselemassa tottista. Kyllä ne koirat ja ohjaajat vaan olivat niin taitavia, ei voinut muuta kuin ihastella. Tietenkin siellä tutustui myös moniin uusiin koiraihmisiin, yksi talkoohommien parhaista puolista! Olin tosiaan ihan vapaaehtoisesti siellä viettämässä launataipäivää talkoilemassa, sillä tarvittavat talkootunnit ovat täyttyneet jo aikoja sitten. Oikein mielelläni sinne lähdin, sillä on kiva olla avuksi, varsinkin kun kyse on koirajutuista!
Tykkään viikonlopuista, kun ehtii tehdä vaikka mitä. Tosin koeviikko lähestyy taas uhkaavasti... mutta ei murehdita siitä vielä. Tänään iltapäivällä kävin Lyylin kanssa treenailemassa vähän perus tottelevaisuusjuttuja läheisellä kentällä. Otin ihan vain seuraamista ja sivulletuloa. Seuraaminen sujuu hirmuisen kivasti pikkuiselta! Niin nätisti se tapittaa minua mantelisilmillään. :) Sivulletuloa sen sijaan pitää vielä treenata paljon, mutta ei me kyllä olla sitä edes treenattu vielä melkein yhtään, eikä kovin aktiivisestikaan...
Joulukuussa on sitten luvassa messariiiiii!!! Tosiaan Helsinki Winneriin olen menossa, eli lauantaina. Ihanaa päästä taas messariin! Vuonna 2012 siellä olin, mutta viime vuonna se jäi välistä. Tänä vuonna asia täytyy todellakin korjata. Messari on upea näyttelyvuoden huipennus, ja kaikki ne myyntikojut (jotka tyhjentää hyvinkin tehokkaasti mun lompakon) ja kaverit ketä siellä näkee, ja kaikki muukin... Oijoi.
Ilmoittauduin sinne myös junior handleriin, sillä sehän on mun vika kisa ikinä. Mikä olisikaan hienompi lopetus junnuvuosille kuin messari? Sen lisäksi pääsen myös halvemmalla sisälle sinne, kun JH:n ilmoittautuminen on 10€, sisäänpääsy turistiksi näyttelyyn olisi 15€. Hih, semi ovelaa! :D Joulukuussa mulla ja Lillalla siis suuntana Helsinki, ootan sitä reissua ihan mielettömästi jo nyt!
Eipä mulla tässä nyt tälläerää ole muuta höpöteltävää, kivaa talven odottelua kaikille.

Rento lauantai :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)