25. marraskuuta 2015

Jyväskylä KV 2015

Postaustaukoa on taas kertynyt ja paljon kerrottavaakin olisi, mutta aloitan nyt kertomalla siitä, mikä on tuoreimpana muistissa: Jyväskylä KV.

Perjantaina suuntasin koulun jälkeen junalla kohti Jyväskylää. Majoituin viikonlopun ajan kodikkaassa hostellissa parin kilometrin päässä Paviljongista.
Näyttely tosiaan järjestettiin perinteisesti Paviljongissa, joka oli minulle jo tuttu paikka parin vuoden takaa, silloin tosin olin esittämässä koiria, toisin kuin nyt: tällä kertaa olin kehätoimitsijaharjoittelijana. Paviljongissa on mahtavat puitteet ja kyseinen näyttelyhalli onkin oma henkilökohtainen lempparini messarin ohella.

Molemmat päivät starttasivat minun osaltani klo 8.30. Kehämme starttasi klo 9.00. ja ennen sitä oli paljon tehtävää ja järjesteltävää, jotta kehä etenisi sujuvasti. Olin kumpanakin päivänä Harry Tastin kehässä. Lauantaina rotuina oli 5-ryhmästä suomenpystykorva, pohjanpystykorva, harmaa norjanhirvikoira, jämtlanninpystykorva, itäsiperianlaika, länsisiperianlaika, karjalankarhukoira, ruotsinlapinkoira, islanninlammaskoira ja lunnikoira. Paljon rotuja siis ja koiria olikin yhteensä 87.
Päivä sujui kaikin puolin hyvin myös omasta mielestäni. Olin pääasiassa pyörittävän apuna ja pari rotua vedin myös täysin itse! Välillä vähän kirjoitinkin "pakon edessä", ja vaikka se tuntuikin vähän vieraalta, selvisin kunnialla siitäkin. Kiva yllätys oli, kun ystäväni jämptinarttu oli VSP!
Sunnuntaina rotuina oli kolmosryhmästä cairnterrieri ja vitosryhmästä japaninpystykorva, chow chow ja eurasier. Koiria oli yhteensä 94 kpl, eli vielä enemmän kuin lauantaina. Sunnuntai oli ehkä sinänsä päivänä helpompi, koska meillä oli ns. näyttelyrotuja. Lauantaina nimittäin oli enemmän metsästysrotuja ja siellä useat ihmiset olivat hyvinkin pihalla, kun näyttelykäytännöt olivat heille uusia. Tuli siis huomattau, että näyttelyrotujen kehää on helpompi pyörittää.

Sunnuntaina uskaltauduin taas kirjoittamaan, ja lopulta kirjoitinkin kaksi rotua kokonaan! Tykästyin kyllä siihenkin hommaan ja voisin hyvinkin kuvitella jatkossa olevani tarvittaessa myös kirjoittajana.
Kehän jälkeen tapasin kaverini Nooran ja kävimme vähän kiertelemässä myyntikojuja, joita oli paljon. Mukaan tarttui ihana mäyräkoiranaulakko ja puruluita tuliaisiksi tytöille.
Sitten olikin aika mennä kokoomakehien luokse, sillä Nooralla oli esitettävänään gronttu vetsku BIS-veteraani -kehässä. Pääsin samalla näkemään myös aivan läheltä mäykkyryhmän esiarvostelun. Paikalla oli myös italialainen kk kääpiö, joka oli lauantaina BIS1!!! On erittäin harvinaista, että mäykky olisi koko näyttelyn, etenkin KV-näyttelyn, kaunein. Hyvin kaunis koira se kyllä oli ja sunnuntainakin se ylsi lopulta mäykkyryhmän voittoon ja BIS4-sijalle!

Noora ja vetsku gronttu ennen isoa kehää

Matka kaverini kyydillä kohti kotia alkoi sunnuntai-iltana puoli kuuden maissa. Perillä olin vasta kahdeksan aikaan, eli päivä oli pitkä.
Viikonloppu oli kyllä ihan huippu, ihana tuomari sekä kehiskaverit! Hauskaa oli ja kunnialla vedettiin meidän kehä, jopa melkein aikataulussa. Sain myös kehuja työskentelystäni ja molemmista harjoitteluista parhaan arvosanan, eli kiitettävän. Kaikin puolin olen siis tosi tyytyväinen. 
En malttaisi odottaa messaria, mutta eihän siihen kyllä olekaan kuin reilu viikko enää. Suoritan siellä viimeiset kehisharjoitteluni, pentunäyttelyn puolella. Siellä olenkin sitten hollantilaisen tuomarin kehässä pyörittäjänä molempina päivinä, eli pääsen ainakin puhumaan englantia! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)